Emery: Real se ne zaveda kaj ga čaka v Parizu

Liga prvakov 21. Feb 201813:24 > 13:37
Getty images/ Gonzalo Arroyo Moreno

Trener PSG-ja Unai Emery je pred povratnim obračunom osmine finala lige prvakov izbral zanimivo taktiko. Real Madridu je bitko napovedal z objavo na osebni spletni strani.

Trener pariškega velikana Unai Emery je po mnenju evropske nogometne javnosti v Madridu izpadel naivno in v drugem delu izgubil taktični dvoboj z Zinedinom Zidanom. Ob Realu v Pariz v prihodnji tednih tednih prihaja tudi največji lokalni tekmec Marseille, španski trener pa se zaveda, da je uspeh v ligi prvakov edini merodajni kriterij uspešnosti letošnje sezone. 46-letnik se v odločilne tedne podaja na svojstven način, sa je tekmecem bojno napoved poslal preko objave na osebni spletni strani.

Na večini tekem letošnje sezone smo pokazali, kaj zmoremo. Na Parku princev se počutimo še posebej močne. Marseille in Real Madrid vesta, da morata priti v Pariz, a ne vesta, kaj ju tukaj čaka. Pred nami sta dve klasiki in zagotovo se bomo ustrezno pripravili,” je odločno zapisal Emery in dodal: “Naša ekipa je močna in odločna, te tekme pa so nekaj posebnega. Dali bomo vse od sebe in sploh ne bomo razmišljali o preteklosti in prihodnosti. Samo o tekmi, ki je pred nami.

PSG je na uradni tekmi doma zadnjič izgubil 20. marca 2016, ko se je velike zmage razveselil Monaco. Da je Park princev res trdnjava, dokazuje podatek, da PSG v tej sezoni doma ni oddal niti točke.

Razmišljamo samo o Parku princev, naši trdnjavi, ki jo bomo branili skupaj z navijači. Pred nami so trije datumi, ko bomo pisali zgodovino PSG. Allez Paris!” je še zapisal Emery, ki je za konec na dušo popihal tudi navijačem.