ČUDEŽ VSEH NOGOMETNIH ČUDEŽEV V RIMU!

Liga prvakov 10. Apr 201822:25 > 22:27
Getty Image/ Paolo Bruno

Nogometaši Rome so na povratni tekmi četrtfinala s 3:0 premagali Barcelono in s tem izničili gromozanski zaostanek iz prve tekme (1:4) ter se uvrstili v polfinale!

Roma je proti Barci sanjala in tudi hitro povedla ter začutila, da je mogoče. V 6. minuti je Edin Džeko v polno meril iz bližine po globinski podaji Danieleja De Rossija. Rimljani so si od odmora priigrali še tri lepe priložnosti prek Džeka in Patrika Schicka. Češki napadalec je v 13. minuti po strelu iz kota z glavo streljal za las čez vrata, v 29. minuti pa prav tako z glavo malo mimo vrat. V 37. minuti se je po strelu Džeka z glavo izkazal Marc Andre ter Stegen, ki je uspel izbiti žogo izpod prečke. Barcelona v prvem polčasu se ni preveč naprezala.

V 58. minuti so se domači navijači znova veselili. Po prekršku Gerarda Piqueja nad De Rossijem je sodnik Clement Turpin pokazal na 11-metrovko, De Rossi pa jo je tudi uspešno izvedel, tako da je bilo na Olimpicu vse odprto. Rimljani so se borili kot levi in nagrada za neverjetno predstavo je prišla v 82. minuti, ko je Manolas izkoristil odlično podajo s kota in žogo z glavo potisnil v mrežo in poskrbel za pravi nogometni čudež! Kdo bi si mislil…