"Liga prvakov je pomembna, ostalo me ne zanima"

Liga prvakov 16. Apr 20184:47 > 5:01
Laurence Griffiths, Getty Images

Napadalec Liverpola Mohamed Salah igra sanjsko sezono in kot je dejal za otoške medije, je glavni in edini cilj osvojitev trofeje v najmočnejšem klubskem nogometnem tekmovanju na svetu.

Fantastičen egipčanski nogometaš Mohamed Salah blesti od začetka sezone in je na seznamu najboljših strelcev v premier ligi na vrhu s 30 zadetki. Salah pa vseeno pravi, da ga “zlata kopačka” ne zanima, temveč da je osredotočen samo na osvojitev lige prvakov.

“Seveda je občutek odličen, a na koncu sem lahko le srečen, da lahko zabijam gole in pomagam ekipi. Če bi izbiral med nagrado za najboljšega strelca in osvajanjem lige prvakov, bi izbral slednjo, brez svoma. Vsem je pomembno, da to osvojimo, ostalo me ne zanima,” je dejal Salah, ki je na 45 tekmah v vseh tekmovanjih zabil kar 40 zadetkov. 

Na seznamu najboljših strelcih v Angliji je najbližji zasledovalec Salaha s 25 zadetki Harry Kane, tretji je Sergio Aguero iz Manchester Cityja z 21 zadetki. 

V polfinalu lige prvakov bo Liverpool igral proti AS Romi, a Mohamed Salah bo na zelenico proti nekdanji ekipi stopil še bolj motivirano, saj je bila Roma zadnja destinacija Salaha pred prestopom na Anfield.