Tekmo Roma – Liverpool bo sodil Damir Skomina!

Liga prvakov 30. Apr 201816:25 > 16:31

Sredina druga polfinalna tekma med Romo in Liverpoolom bo dala še drugega finalista letošnje izvedbe Lige prvakov. Glavno besedo na tekmi pa bo imel najboljši slovenski sodnik Damir Skomina, kateremu je bila zaupana ta izjemno težka naloga v peklenskem Rimu.

Damir Skomina bo delil pravico na sredini povratni polfinalni tekmi lige prvakov med italijansko Romo in angleškim Liverpoolom. Na tekmi mu bodo pomagali pomočnika sodnika Jure Praprotnik in Robert Vukan, dodatna pomočnika sodnika Matej Jug in Slavko Vinčič ter četrti sodnik Tomaž Klančnik. To bo že sedmi članski polfinale za Skomino v evropskih tekmovanjih.

Tekma bo na sporedu v sredo, ob 20.45 uri na olimpijskem stadionu v Rimu, ki sprejme 70.000 gledalcev in bo tako kot v četrtfinalu peklensko vzdušje.

Skomina je na mednarodni listi sodnikov od leta 2003 in je že vrsto let uvrščen v t.i. elitno skupino evropskih sodnikov. Vse od sezone 2011/2012 je prav vsako leto sodil polfinalno tekmo ene izmed evropskih tekmovanj, od tega dvakrat polfinale lige prvakov, štirikrat polfinale lige Europa, predlani celo obe polfinali evropskih tekmovanj. Leta 2012 je sodil tudi evropski superpokal ter na EURO 2012 in 2016 še četrtfinale EURA, lani pa tudi finale lige Europa med ekipama Manchester United in Ajax. V letošnjih izločilnih fazah evropskih tekmovanj je sodil tudi tekmo osmine finala lige prvakov med ekipama Barcelona in Chelsea, prvič v zgodovini pa je bil izbran tudi za sojenje na prihajajočem SP v Rusiji.