Trio Liverpoola v anale lige prvakov

Getty Images

Liverpool je bil do povratne polfinalne tekme z Romo edina ekipa, ki letos v ligi prvakov še ni doživela poraza. Na poti do finala so redsi vpisali sedem zmag, štiri remije in poraz, ki ni bil usoden.

Ob tem je zasedba Jürgena Kloppa dosegla več zadetkov (40) kot katerakoli druga ekipa. Na poti do Kijeva se je Liverpool v največji meri zanašal na veličasten ofenzivni trio, ki je v večnem mestu popravil še en rekord več. Mohamed Salah (10), Roberto Firmino (10) in Sadio Mane (9) so postali najučinkovitejša trojka posamične ekipe in na prvem mestu prehiteli Cristiana Ronalda, Garetha Bala ter Karima Benzemaja v dresu Reala iz sezone 2013/14 (28).

In medtem ko številni trdijo, da je Egipčan prvo ime Liverpool, je Firmino (10 zadetkov, 7 podaj) postal prvi igralec v tem desetletju, ki je vpisal najmanj sedem zadetkov in sedem podaj v eni sezoni najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja.

Še zanimiv podatek za konec: Roma in Liverpoola sta dosegla največ golov (13) v zgodovini polfinalnih obračunov lige prvakov.