Salah ne bo prekinil ramazanskega posta zaradi finala

Liga prvakov 24. Maj 20189:15 > 9:19
Jordan Mansfield/Getty Images

Mohamed Salah se je odločil, da ne bo prekršil ramazanskega posta niti zaradi finala lige prvakov. Na dan, ko se bo Liverpool proti Realu meril za evropsko krono, se bo Salah postil 18 ur, za isti korak se je odločil tudi Sadio Mane.

V času ramazanskega posta je prepovedano uživanje hrane in pijače od zore do mraka. To je izziv za vsakega vernika, posebno težko pa je za profesionalne športnike, ki so pod ekstremnimi napori. 

Prvi zvezdnik Liverpoola Mohamed Salah pa nima namena prekršiti posta, pa čeprav je v devetem mesecu islamskega koledarja tudi najbolj pomembna tekma v njegovi nogometni karieri, finale lige prvakov proti Realu.  

“Zagotovo se bom postil. Vseh 30 dni. Vsi uspehi, ki jih dosegam, so napovedani in podvrženi modrosti našega boga,” je dejal Salah, ki ni osamljen v ekipi Liverpoola, saj bo poleg njega ramazanski post spoštoval tudi Sadio Mane

So pa zaradi odločitve svojega največjega zvezdnika precej blj zaskrbljeni v egipčanski reprezentanci, saj ramazanski post sovpada tudi s Svetovnim prvenstvom v nogometu. Selektor reprezentance Hector Cuper je še sporočil. da bo ekipa na prvenstvu imela ob sebi strokovnjake in zdravnike, ki bodo nadzorovali vsakega nogometaša, ki se posti.