"Prepovedano v judu, dobro za naslov v ligi prvakov"

Liga prvakov 29. Maj 20189:36 > 9:46
Michael Regan, Getty Images Sport

Tudi tri dni po koncu finala lige prvakov v nogometu, debate o dogodkih na zelenici ne pojenjajo. Če smo natančni, o prekršku Sergia Ramosa nad Mohamedom Salahom, po katerem je egipčanski zvezdnik moral oditi iz igrišča.

Največ govora je bilo o prekršku Sergia Ramosa nad Mohamedom Salahom. Športni mediji so polni namigovanj ali bo egipačnski zvezdnik sploh lahko zaigral na prihajajočem SP v Rusiji. Egipčanska nogometna zveza je izrazila upanje, da se bo njihov najboljši nogometaš vrnil na igrišča še pred začetkom Mundiala, a tudi to ni umirilo strasti. 

Salahovi navijači in tisti, ki pač ne marajo Sergia Ramosa že drugi dan podpisujejo peticijo, s katero želijo vzbuditi pozornost in prepričati UEFA, da si Ramos zasluži kazen. Omenjena peticija je nekega egipčanskega odvetnika prepričala, da gre celo v tožbo proti španskemu nogometašu. 

Za nameček pa se je oglasila tudi Evropska judo zveza, ki je na svojem Twitter profilu, skupaj s fotografijo, objavila razlago, zakaj je takšna poteza prepovedana na tatamijih in se vprašala, zakaj to ni prepovedano na nogometnih zelenicah.