Ajax doma zanesljiv proti AEKu, Shakhtar izvlekel remi

Liga prvakov 19. Sep 201820:31 > 20:36
Twitter

Na prvih dveh sredinih tekmah sta do zmag prišla Ajax in Hoffenheim. Nizozemci so doma prepričljivo in zasluženo premagali grški AEK. Ukrajinski Shakhtar pa je pred domačimi gledalci komaj izvlekel remi z 2:2 proti Hoffenheimu.

Ajax je na pred domačimi gledalci zanesljivo premagal grški AEK. V prvem polčasu sicer gledalci zadetkov niso videli. So pa zato domači v drugem polčasu zadeli že v 46. minuti, ko je gol zabil Nicolas Tagliafico. Ajax je nadaljeval s prevlado in svojo premoč kronal v 77. minuti, ko je drugi gol prispeval Donny van de Beek. Končni rezultat pa je v 90. minuti z drugim golom na tekmi postavil Tagliafico.

V Ukrajini je domači Shakhtar komaj, da izvlekel remi z 2:2. Prvi gol na tekmi je zabil Florian Grillitsch, ki je Hoffenheim popeljal v vodstvo v 6. minuti. Vodstvo Nemcev ni trajalo dolgo, saj so Ukrajinci dokaj hitro izenačili. Strelec v 27. minuti je bil Ismaily. Še pred koncem polčasa pa so gostje znova povedli, tokrat je bil strelec Norvežan Havard Nordtveit. V drugem polčasu gledalcu zadetkov niso videli, vse do 81. minute, ko je končni rezutat 2:2 postavil Maycon.