Mourinho: Proti Young Boysom bodo vsi osvojil tri točke

Laurence Griffiths, Getty Images

Jose Mourinho ni nikdar povsem zadovoljen. Tudi takrat, ko njegova ekipa odigra brez napak, kot je United včeraj v Bernu proti Young Boysom, Portugalec najde razlog za kritiziranje. Tokrat je opozoril na terene z umetno travo.

Ross Kinnaird/Getty Images

Manchester United je letošnjo ligo prvakov začel z zmago na gostovanju pri Young Boysih (3:0). Jose Mourinho je bil po tekmi sicer zadovoljen, a zbranim namenil dolg monolog o umetni travi.

Zdaj vam lahko povem. Ne vem, kako lahko najmočnejše klubsko tekmovanje poteka na terenu z umetno travo. Nekateri igralci so se povsem razumljivo bali poškodb. Nekateri so po včerajšnjem lahkem treningu čutili bolečine v hrbtu in v sklepih. To ni lahko, še posebej ne za igralce, ki takšnih razmer niso vajeni. Vsekakor obstaja strah pred dueli, igralci so namreč vajeni perfektnih terenov v Angliji, kjer so zelenice vselej dobro namočene. Nogomet je lepši na pravi travi,” je oceni Mourinho, ki si želi, da bi Uefa prepovedala igranje na umetni travi.

Portugalec je bil s predstavo svojih varovancev navdušen, najbolj pa ga je zadovoljil Paul Pogba, ki je zabil dva gola in vpisal še asistenco.

Opravili smo delo. Ni bilo fenomenalno, a je bilo dovolj dobro. Igrlai smo proti močni in uigrani ekipi, ki ve kaj hoče. Po prvem golu smo nadzirali tekmo. Nato smo skušali in tudi uspeli zabiti še kak gol, da smo si zagotovili mirno nadaljevanje. Pomembna je le zmaga, mislim pa, da bodo proti Young Boysom vse ekipe dobile šest točk. Zdaj nas čakata dva prava testa. Na vrsti sta Valencia in Juventus, to sta dobri ekipi,” je ocenil Mourinho.

Pogba je bil v zaključku tekme malo utrujen, odigral pa je vrhunsko. Pokazal je znanje in dal ekipi kar je potrebovala. Diktiral je tempo in dosegel krasen gol. Ob enajstmetrovki je pokazal svoj značaj,” je še dodal Mourinho.

V skupini H sta po prvem krogu s po tremi točkami na vrhu Juventus in Manchester United. Rdeče vrage zdaj čaka domača tekma z Valencio, Young Boysi pa odhajajo v Torino.