Nogometaši z največ hat-tricki v zgodovini Lige prvakov

Liga prvakov 21. Sep 201810:09 > 10:16
Aitor Alcalde/Getty Images

Messi je letošnjo sezono Lige prvakov začel na najboljši možen način - s hat-trickom proti PSV-ju, s čimer je postal nogometaš z največ hat-tricki v zgodovini Lige prvakov.

Alex Caparros, Getty Images

Tukaj je še 5 igralcev, ki jim je uspelo kar nekaj hat-trickov:

5. Luiz Adriano (3)

Napadalec Spartaka iz Moskve zaključuje seznam peterice s tremi hat-tricki. Dosegel jih je v dresu Shaktarja Donetska.

4, Mario Gomez (3)

Nemški napadalec ostaja legenda klubov iz Bundeslige. Neumorno še vedno igra v nemški prvi ligi. S tremi hat-tricki se je zapisal v zgodovino Lige prvakov, še večkrat pa odločil tekmo.

3. Filippo Inzaghi (3)

Sicer že nogometno upokojeni je Filippo Inzaghi še vedno živa legenda italijanskega nogometa. Malo napadalno usmerjenih nogometašev se je v nasprotnikovem kazenskem prostoru znašlo tako dobro kot on, kar je dokazoval znova in znova tako v klubih kot z reprezentanco. V Ligi prvakov je trikrat dosegel hat-trick.

2. Cristiano Ronaldo (7)

Cristiano Ronaldo se je v lanski sezoni Lige prvakov z zlatimi črkami zapisal v zgodovino z največ doseženimi goli v tem tekmovanju. Letos sezone ni začel, kot si je želel, saj je bil že na prvi tekmi v 30. minuti izključen proti Valenciji in se tako ni imel priložnosti dokazati in morebiti izenačiti z Messijem na vrhu te lestvice.

3. Lionel Messi (8)

Vse besede so odveč. V torek se je s svojim osmim hat-trickom v karieri v Ligi prvakov zavihtel na sam vrh tele lestvice. Proti PSV-ju je dosegel gole na vse možne načine: iz prostega strela, enega z levo nogo in še enega z desno.