Pochettino bo improviziral proti Barci

Liga prvakov 1. Okt 20189:11 > 9:15
Mike Hewitt, Getty Images Sport

Slabo stanje Dele Allija in vprašljiva Vertongen in Dembele lahko podrejo načrte Tottenhama za 'sprejem' Barcelone na Wembleyu v sredo. Dobra novica – vrača se Eriksen.

Getty Images

Tottenham v sredo čaka tekma Lige prvakov proti Barceloni. Spursi bodo na Wembleyu nastopili precej oslabljeni, in to po tem, ko so po slabšem začetku sezone prišli do treh zaporednih zmag – dve v Premier ligi proti Brightonu in Huddersfieldu in eno v ligaškem pokalu proti Watfordu.

Dobro obdobje se poravna z odsotnostjo nekaterih pomembnih igralcev. Po tem, ko se je tik pred tekmo s Huddersfieldom poslabšalo stanje Dele Allija, bo ta zagotovo manjkal na sredini tekmi. Vprašljiva sta tudi osrednji branilec Vertongen in zvezni igralec Dembele, ki sta zbolela in ju je Pochettino že na zadnji tekmi moral zamenjati ob polčasu.

Če se potrdita še odsotnosti obeh Belgijcev, bo menedžer Spursov prisiljen improvizirati in najti način, da okrepi obrambno vrsto, ki bi jo najbrž sestavljala četverica Trippier – Davinson Sanchez – Alderweireld – Rose, na sredini igrišča pa bi Dembeleja lahko zamenjal Wanyama v navezi s Eriksenom, ki pa se vrača po trebušnih težavah in bi igral na mestu Deli Allija.