Simeone: Zame je Griezmann najboljši nogometaš na svetu

Liga prvakov 4. Okt 20184:12 > 4:13
Gonzalo Arroyo Moreno, Getty Images Sport

Atletico Madrid je v drugem krogu skupinskega dela Lige prvakov zabeležil še drugo zmago, tokrat proti belgijskemu Bruggu, trener colchonerosov Diego Simenone pa je po tekmi popihal na dušo dvakratnega strelca Antoina Griezmanna.

Antoine Griezmann je sinoči odigral odlično tekmo v dresu Atletica iz Madrida in svojo dobro igro kronal z dvema zadetkoma v zmagi svoje ekipe proti Bruggu s 3:1. Glavni trener colhonerosov Diego Simeone pa po tekmi ni znal prehvaliti svojega napadalca.

“To sem že povedal in lahko povem še enkrat – zame je Antoine Griezmann najboljši nogometaš na svetu. Osvojil je Ligo Evropa, Svetovno prvenstvo, UEFA Superpokal in bil drugi v ligi, kjer igrajo ekipe kot sta Real Madrid in Barcelona. Odločil se je, da ostane v Atleticu in zdaj uživa v tem. Uživa v izjemno pomembnem trenutku v svoji karieri,” je po tekmi dejal Simeone. 

V prejšnji sezoni se Atleticu ni uspelo prebiti iz skupinskega dela Lige prvakov, letos pa jim vsaj na začetku gre precej bolje, saj so zaenkrat dobili obe tekmi, njihov naslednji nasprotnik pa je Borussia iz Dortmunda.

“V prejšnji sezoni nisem bil na svojem nivoju in mislim, da je bil slab rezultat v Ligi prvakov tudi moja krivda. Nismo imeli sezone, kot smo si jo želeli, a zdaj je drugače. Počutim se dobro in uživam v nogometu. Vedno je lepo, ko dosežete dva zadetka. To je dobro za samozavest in upam, da bom lahko s podobnimi predstavami nadaljeval tudi v prihodnje,” je po tekmi dejal Griezmann.