Mourinho išče izgovore: Nisem imel nikogar v napadu

Liga prvakov 24. Okt 20183:13 > 3:15
Ross Kinnaird/Getty Images

Manchester United je izgubil tekmo tretjega kroga skupinskega dela Lige prvakov na Old Traffordu proti Juventusu, po tekmi pa je glavni trener rdečih vragov Jose Mourinho pohvalil svojo ekipo, a obenem tudi branilsko navezo iz Torina, ki jo sestavljata Bonucci in Chiellini.

SK

“Igrali smo proti eni največjih ekip, proti kandidatu za osvojitev Lige prvakov. Odigrali smo tako, kot je bilo mogoče v danes trenutku, lahko pa bi prišli do drugačnega rezultata, predvsem če pogledamo, kako smo odigrali v drugem polčasu. Nismo. Gospod Leonardo Bonucci in gospod Giorgio Chiellini bi lahko odšla na Harvard in predavala o tek, kako se igra obramba. Fantastično. To je ekipa, ki ima vse. Imajo talentirane nogometaše na vseh položajih. Tu sta Ronaldo in Dybala. Kvaliteta na celotni zelenici. To je bil zelo težak obračun,” je trener Uniteda Jose Mourinho strnil misli po koncu tekme na novinarski konferenci.

“Juventus je sedem let zapored prvak v Italiji. V zadnjih nekaj letih so dvakrat igrali v finalu Lige prvakov, a še vedno niso zadovoljni s tem, kar imajo. Želijo več. Imeli so Higuaina, Mandžukića in Dybalo, a so želeli še več. Želeli so Ronalda. Tudi v obrambi so bili odlični, pa so pripeljali Bonuccija. Imajo najboljše nogometaše na svetu. Oni so veliki prvaki, to je klub z bogato zgodovino in še vedno imajo ogromno motivacije in za to dajo vse.”

Italijanske novinarje je zanimalo, zakaj Mourinho z menjavami ni iskal bolj razpoložene ekipe: Sanchez je bil na tribunah. Lingard prav tako. Fellaini je bil doma, ne vem točno, ali je bil na tribunah. Edina napadalna opcija, ki sem jo imel na klopi je bil 18-letni nogometaš, ki nikoli ni igral. Nisem ga želel postaviti v ta položaj. Ne morete pričakovati, da tako mlad nogometaš debitira na takšni tekmi in da igra odlično. Zato nisem menjal.”

“Nivo Juventusa? Nivo Barcelone? Nivo Reala? Nivo Cityja? Kako lahko dosežeta takđen nivo? To ni lahko in potrebujee igralce, ki vas vodijo na igrišču in ti klubi jih imajo,” je zaključil Mourinho in zopet verbalne puščice usmeril v upravo kluba, ki mu poleti ni pripeljala želenih okrepitev.