SK1 ob 21:00 – L'pool potrebuje zagon, Zvezda pa točko

Liga prvakov 24. Okt 201813:28 > 13:46
Alex Livesey, Getty Images Sport

Nogometaši Liverpoola in Crvene zvezde se bodo danes v sklopu tretjega kroga skupinskega dela Lige prvakov na Anfieldu pomerili za nov komplet pomembnih točk v skupini smrti letošnje edicije najmočnejšega nogometnega klubskega tekmovanja na svetu.

Na Anfieldu bodo domači nogometaši Liverpoola spet skušali dobiti zagon, ki so ga imeli na začetku sezone, ko so premagovali zahtevne tekmece kot po tekočem traku, jih je pa v zadnjem krogu Lige prvakov presenetil Napoli z 1:0 in še dodatno zapletel situacijo v najtežji skupini tokratnega tekmovanja, kjer je poleg Liverpoola, Crvene zvezde in Napolija še Paris Saint-Germain.

Varovanci Jürgena Kloppa so v prvem krogu premagali PSG s 3:2, drugo tekmo pa izgubili, kar pomeni, da so pred zahtevnim preizkusom proti Crveni zvezdi trenutno na drugem mestu lestvice. Domači nogometaši bi se z zmago proti Zvezdi in izenačenju ali porazu Napolija zavihteli na sam vrh skupine smrti.

Naby Keita in Jordan Henderson ne bosta nastopila na Anfieldu, dobre novice pa je Klopp dobil v obliki hitre rehabilitacije poškodb Virgila van Dijka in Mohameda Salaha, za nameček pa bo na vodljo tudi Sadio Mane, ki si je v reprezentančnem premoru s Senegalom poškodoval roko.

Aktualni srbski prvaki iz Beograda imajo tudi nekaj težav s poškodbami in še vedno ni jasno, ali bo lahko zaigral kapetan Crvene zvezde Vujadin Savič, potem ko je branilec poškodovan zapustil zelenico na tekmi proti PSG-ju in od tistega trenutka ni zaigral.

Filip Stojković je prav tako neznanka, saj se je poškodoval minuli konec tedna v tekmi srbskega prvenstva.

Glavni trener Zvezde Vladan Milojević pa je pred tekmo z Redsi spregovoril tudi za medije: “Liverpool je fantastična ekipa, ki igra odlično že od začetka sezone. Tudi ko igrate dobro, včasih rezultat ne sledi in se na papirju ne vidi dobro opravljeno delo. Njihov slog igre lahko analiziramo v vsaki tekmi in to je pečat Jürgena Kloppa. Poznam njegovo delo že iz Dortmunda in lahko vidimo, da Liverpool na vsaki tekmi dominira in si ustvarja veliko priložnosti.”