Tuchel novinarju: Nismo v kavarni!

Liga prvakov 25. Okt 20188:53 > 8:54
Michael Regan, Getty Images

Trener moštva Paris Saint-Germain Thomas Tuchel je na novinarski konferenci vroče razpravljal z enim izmed novinarjev, potem ko je njegova ekipa pred domačimi gledalci v tretjem krogu skupinskega dela Lige prvakov remizirala z Napolijem (2:2)

Že pred tekmo je nemški strokovnjak na klopi Paris Saint-Germaina Thomas Tuchel govoril o tem, da je PSG bogat klub, a da to še ne pomeni, da je tudi glavni favorit v Ligi prvakov. Po obračunu z Napolijem, ki je v Parizu vodil vse do 93. minute, pa je eden izmed novinarjev Tuchela povprašal prav o tej izjavi, kar je nemškega strokovnjaka razburilo.

“Povedal sem vam vse. Včeraj (torek) ste mi rekli, da smo favoriti, jaz pa sem odgovoril, da nismo. Kaj? Morate mi verjeti, ker tako pač je!”

Novinar pa se mi pustil zmesti in usmeril puščice v Tuchela: “Kaj ste potem delali s stotinami milijonov evrov, ki ste jih vložili, da bi zmagali Ligo prvakov, čudno je, da po takšnem finančnem vložku rečete, da niste favoriti.”

“Vau, dobro, to je vaš argument. Najin pogovor je malce čuden. Nismo v kavarni! Postavili ste mi vprašanje, dal sem vam svoje mišljenje, vi pa morate te misli razumeti, da so moje, ni tako?

PSG je trenutno tretji v skupini s štirimi točkami, eno manj od Napolija in dvema od Liverpoola.