Liverpool v Beograd brez Shaqirija

Clive Rose, Getty Images

Švicarski nogometaš albanskih korenin Xherdan Shaqiri bo izpustil gostovanje Liverpoola pri Crveni zvezdi v 4. krogu Lige prvakov, zaradi zaskrbljenosti, da bi njegov prihod v Beogradu lahko izzval negativne tenzije. Obračun v torek od 18:40 naprej spremljajte v živo na SK 1.

Xherdan Shaqiri se je znašel v središču pozornosti zaradi kontroverznega proslavljanja zadetka na obračunu Švice in Srbije na svetovnem prvenstvu v Rusiji, ko je z rokami oponašal albanskega dvoglavega orla. 27-letnik se je rodil v Gjilanu na vzhodu Kosova, nato pa se je njegova družina preslila v Švico, za katero tudi nastopa.

Redsi so zapisali, da se želijo izogniti morebitnim težavam, ki bi lahko nastale v prestolnici Srbije zaradi njegovega albanskega porekla. “Položaj je takšen, da gremo v prelepi Beograd kot nogometni klub, da bi igrali nogomet. Slišali smo razne špekulacije o tem kakšen sprejem čaka Shaqirija, in čeprav nimamo ideje, kaj se bo zgodilo, želimo oditi tja v celoti osredotočeni na nogomet, ne da razmišljamo o čem drugem. Mi smo Liverpool, velik klub, nogometni klub, toda nimamo nobenega drugega sporočila, sploh ne političnega. Želimo se osredotočiti na nogomet,” je odločitev pojasnil Jurgen Klopp in dodal: “Želimo pokazati spoštovanje in se izogniti morebitnim distrakcijam, ki bi preusmerile pozornost iz 90. minutnega dvoboja, ki je važen za nogomet in samo nogomet. Iz tega razloga Shaqiri ne bo potoval, to je sprejel in razumel. On je naš igralec, mi ga imamo radi, za nas bo še veliko igral, toda ne v torek.”

Redsi so prvi obračun na Anfieldu dobili s 4:0. Kako bo v Beogradu, v torek od 18:40 naprej spremljajte v živo na SK 1.