Čeferin o Superligi: To so le sanje

Liga prvakov 20. Nov 201811:57 > 11:58
Alexander Hassenstein/Getty Images

Predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) Aleksander Čeferin pravi, da lige najbogatejših nogometnih moštev na svetu ali Superlige tudi uradno ne bo.

Nemški “Spiegel” je poročal, da 16 vrhunskih in najbolgatejših evropskih nogometnih klubov želi ustvariti novo tekmovanje, ki bi bilo povsem neodvisno od evropske nogometne krovne organizacije in povsem samoorganizirano.  

“Superliga se ne bo zgodila. To so le sanje. Imamo nekatere ideje, a kar lahko povem v tem trenutku je, da to ni Superliga. Vsi bodo imeli svojo priložnost za tekmovanje v elitnem razredu moštev,” je dejal predsednik UEFA Aleksander Čeferin

“Dogaja se, da so bogati vedno bogatejši, mi pa se želimo pozabavati s to težavo. Hčemo močno zmanjšati razliko med klubi, saj bo tako zelo težko ustaviti razvijajoče se finančne razlike v nogometni Evropi,” je še dodal Čeferin. 

Prvi človek evropskega nogometa je še povedal, da je neobhodno dejstvo, da lahko v najboljših in najmočnejših nogometnih klubskih tekmovanji nastopajo ekipe, ki tja pridejo po poti pozitivnih športnih rezultatov in ne zaradi denarja.