"Zvezda nima navijačev, to so fanatiki"

Liga prvakov 10. Dec 201810:46 > 10:46
Srdjan Stevanovic / Getty Images

Obrambni igralec Montpellierja Damien Le Tallec je ekipo PSG-ja opozoril na vročo atmosfero, ki jih v torek čaka na stadionu Rajko Mitić v Beogradu. Obračun rdeče-belih in Parižanov v zadnjem krogu Lige prvakov spremljajte v živo na SK 1.

Damien Le Tallec je dve leti nosil dres Crvene zvezde in seveda odlično pozna navijaško vzdušje v srbski prestolnici. “Na Marakani je 55 tisoč navijačev, toda pogosto jih je na stadionu še več. Ti ljudje stojijo od začetka do konca tekme in ves čas pojejo. Od vsega skupaj se vam naježi koža. To niso navijači, ampak fanatiki. Tu je tudi tunel, o katerem je toliko govora, v katerem je policija. Lahko vas vrže iz tira, v kolikor se ne pripravite,” je Le Tallec pojasnil francoskim medijem.

Na vprašanje, ali je na Marakani najboljša atmosfera, je odgovoril. “V Ligue 1 nekaj takega ne moremo doživeti. Igral sem v Dortmundu in tam je res dobro ozračje. Toda na Marakani je dvakrat boljše. Takšna atmosfera lahko paralizira nasportnika ali ga vsaj malce onemogoči. V PSG-ju igrajo zvezde, vedo, kako se spoprijeti s pritiskom. Prpeirčan sem, da jim bo všeč vse skupaj. Ne pričakujem nič nevarnega.”

Po prvem dvoboju v Parizu, na katerem je PSG slavili s 6:1, so se pojavile govorice o nameščenem izidu. “Moramo počakati, da se vse konča. Ne verjamem, da bi klub to naredil vedoč, da ga UEFA spremlja toliko let. Nikomur to ni potrebno,” je odgovoril Le Tallec in razkril, za koga bo stiskal pesti v obračunu zadnjega kroga skupinskega dela Lige prvakov: “Ko sem bil deček, je bil PSG v mojem srcu. Sedaj je v moejm srcu Crvena zvezda. Ne morem se odločiti za nekoga iz teh dveh ekip. Težko bo za moje nekdanje soigralce, da premagajo čudo iz Pariza. Toda, ko igraš na Marakani, je vse mogoče.”