V Amsterdamu šest golov in remi, Lyon v osmini finala

Liga prvakov 12. Dec 201822:53 > 23:02
Getty Images

Zadnji obračuni skupinskega dela lige prvakov v poznejšem terminu so poskrbeli za kar nekaj vročih obračunov, čeprav je bilo v večini skupin že skorajda vse odločeno. Ajax je doma s 3:3 remiziral z Bayernom, zadnjo vstopnico za osmino finala pa so si priigrali nogometaši Lyona.

Najbolj vroče je bilo torej v Amsterdamu, kjer sta se Ajax in Bayern udarila za prvo mesto v skupini E. Bavarcem je zadostoval remi, gostitelji pa so za skok na vrh potrebovali vse tri točke. Izredno grob obračun je na koncu postregel s šestimi zadetki, dvema rdečima kartonoma in remijem. To pomeni, da je prvo mesto osvojil Bayern. V omenjeni skupini je na tretjem mestu končala Benfica, ki je AEK-u iz Aten prizadejala še šesti poraz v letošnji ligi prvakov (1:0).

Edino preostalo vstopnico za osmino finala si je v Donecku priigral Lyon, ki je na gostovanju pri Šahtarju prišel do točke (1:1). V isti skupini je četrto zmago v letošnji ligi prvakov vpisal Manchester City, ki je tako s 13 točkami osvojil prvo mesto. Sinjemodri so z 2:1 ugnali Hoffenheim, ki je evropsko sezono končal na zadnjem mestu v skupini F.

V skupini H sta na zadnjem obračunu izgubila oba favorita. Juventus, ki je osvojil prvo mesto, je z 2:1 premagala švicarska ekipa Young Boys, Valencia pa je z zmago proti Manchester Unitedu (2:1) potrdila tretje mesto v skupini.