Kung-fu Müller se je opravičil Tagliaficu

Liga prvakov 13. Dec 201817:13 > 17:30
Dean Mouhtaropoulos, Getty Images

Nogometaš Bayerna Thomas Müller se je dan po obračunu lige prvakov proti Ajaxu opravičil za nevaren štart, s katerim je v glavo brcnil Nicolasa Tagliafica.

Ajax in Bayern sta za konec skupinskega dela najelitnejšega klubskega nogometnega tekmovanja na svetu odigrala spektakularno tekmo, ki se je končala z remijem (3:3).

Obračun je postregel tudi z dvema rdečima kartonoma, predvsem pa je izstopal prekršek za izključitev Thomasa Müllerja, ki je v 75. minuti z nogo v glavo zadel nasprotnega nogometaša Nicolasa Tagliafica.

https://twitter.com/fcbRoshan/status/1072970556843020288

Müller je v akciji visoko skočil z iztegnjeno nogo in s podplatom nogometne obutve v glavo zadel bočnega branilca Ajaxa, ki je okrvavljen obležal na tleh.

Zdelo se je, da Argentinec ne bo mogel nadaljevati s tekmo, a se je na srečo izkazalo, da ni staknil hujše poškodbe. Na koncu je za nagrado v 95. minuti celo dosegel tretji zadetek za svojo ekipo in Ajaxu priigral točko.

Müller se je dan kasneje opravičil igralcu Ajaxa.

Rad bi se opravičil Nicolasu Tagliaficu zaradi včerajšnjega incidenta. Ni bilo namerno. Upam, da je vse v redu,” je na Twitteru zapisal Müller.