Od 20.45 na SK1: Porto napada italijansko prestolnico

Liga prvakov 12. Feb 201916:53 > 17:07
Getty Images

Začenjajo se izločilni boji lige prvakov, z najboljšimi nogometaši sveta pa se boste znova lahko družili tudi na kanalih televizije Sportklub. V torek bomo pospremili obračun med Romo in Portom.

Porto v Rim prihaja v fantastičnem momentu. Portugalski velikan poraza z izjemo izpada iz pokala proti Sportingu (po 11-metrovkah) ne pozna vse od oktobra, goste pa hrabri tudi statistika, saj so na gostovanjih v Italiji celo kožo ohranili na skoraj polovici vseh tekem. Porto ima na italijansko prestolnico fantastične spomine, na Olimpicu je pred dvema letoma v kvalifikacijah za ligo prvakov s sijajno predstavo s 3:0 današnjega tekmeca izločil iz tekmovanja, uspeha pa se je veselil tudi 2002/03, ko se je prek Lazia uvrstil v finale pokala UEFA (zdaj evropska liga).

Rimljani so v Serie A šele na šestem mestu, pred dvema tednoma pa so doživeli pravo katastrofo v italijanskem pokalu, kjer jih je s 1:7 izločila Fiorentina. Roma je sicer doma neporažena šest tekem, zadnji jo je na domačem igrišču v skupinskem delu lige prvakov premagal Real Madrid.

Trener Porta Sergio Conceicao današnjega nasprotnika odlično pozna, saj je med letoma 1998 in 2000 ter v sezoni 2003/04 igral za Lazio. “Na obeh tekmah moramo prikazati vrhunsko predstavo. Ko se vračam na Olimpico, imam vedno posebne spomine. Z Laziem smo osvojili številne lovorike. To bo zagotovo čustvena vrnitev,” pred prvo tekmo razmišlja Portugalec.

Italijani bodo pogrešali Shicka in Karsdorpa, pod vprašajem pa so tudi Cengiz ÜnderPerotti in Olsen. Porto bo na prvi tekmi zaigral brez najboljših klubskih strelcev v ligi prvakov Mousse Marege in Jesusa Corone, ki sta poškodovana.

Gostje bodo na prvi tekmi zagotovo zgostili prostor na sredini igrišča in pretili iz protinapadov. Zadetek v gosteh bi bil zlata vreden, Roma pa bo ob tem, ko bo lovila zmago, naredila vse, da ohrani svojo mrežo nedotaknjeno.

Ob 20.45 vabljeni v našo družbo na kanal Sportklub 1!