UEFA pojasnila Skominino razveljavitev zadetka Ajaxa

Liga prvakov 14. Feb 20190:20 > 0:23
Dean Mouhtaropoulos, Getty Images Sport

Evropska nogmetna zveza je sporočila, da je slovenski sodnik Damir Skomina upravičeno razveljavil zadetek Ajaxa v prvi tekmi osmine finala Lige prvakov.

Nogometaši Ajaxa so povedli v 38. minuti srečanja osmine finala Lige prvakov proti madridskemu Realu, a je slovenski sodnik Damir Skomina po pregledu zadetka z VAR tehnologijo odločil, da za vodilni gol domače ekipe razveljavi. Odločitev je dvignila veliko prahu, zato je morala posredovati tudi UEFA in se postaviti v bran slovenskemu sodniku.

“V 38. minuti srečanja med Ajaxom in madridskim Realom je Nicolas Tagliafico dosegel zadetek, ki je bil po pregledu z VAR tehnologijo razveljavljen. Sodnik je odločil, da je bil Tagliaficov soigralec Dušan Tadić v prepovedanem položaju in preprečil vratarju Reala, da gre na žogo v trenutku udarca z glavo ali pa mu je onemogočil, da to stori. Odločitev je bila sprejeta v skladu s pravili VAR. Zadetek je bil upravičeno razveljavljen, za prepovedan položaj pa je bil dosojen prosti strel,” so zapisali na strani UEFA. 

VAR sistem je bil v sredo prvič uporabljen na tekmah Lige prvakov.