Ramos priznal: Namerno sem dobil rumeni karton in kazen

Liga prvakov 14. Feb 20198:58 > 9:08
Lars Baron/Getty Images

Sergio Ramos je ob zmagi Reala v Amsterdamu proti Ajaxu dobil rumeni karton, zaradi katerega na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov v Madridu ne bo smel zaigrati. Vse bi bilo tako kot mora biti, če Ramos po tekmi ne bi postregel s sočnimi izjavami in se kasneje premislil.

“Lagal bi, če ne bi rekel, da rumenega kartona nisem dobil namerno. Ne podcenjujem Ajaxa in da bi rekel, da je že vse odločeno, a jasno je, da potrebujem odmor. Gledel bom tekmo na stadionu in navijal za svoje soigralce,” je po zmagi Reala z 2:1 v prvi tekmi osmine finala Lige prvakov proti Ajaxu povedal Sergio Ramos

Ramos je tako lastnoročno poskrbel, da bo Ajax na Santiago Bernabeu še toliko bolj motiviran, da poskrbi za veliko presenečenje. Je pa jasno tudi to, da bo izjava Ramosa pritegnila tudi pozornost zveze UEFA, ki je letos že kaznovala Jesusa Corono iz Porta, ki je priznal, da je v skupinskem delu Lige prvakov namerno dobil rumeni karton, da bi “počistil” kartone in odslužil prepoved igranja v nepomembnem obračunu. 

Ramos pa se je hitro po svoji izjavi premislil in povedal: “Želim, da je vsem jasno. Boli me, ker ne bom pomagal svojim soigralcem. Nisem namerno dobil kartona. Tako kot tega nisem storil proti Romi v Ligi prvakov.”

https://twitter.com/TheWolveride/status/1095802948809048064