Klopp: "Vsi pričakujejo, da stalno zmagujemo"

Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Menedžer Liverpoola Jurgen Klopp meni, da njegovo ekipo čaka težka tekma proti Portu v četrtfinalu Lige prvakov.

Klopp je začel novinarsko konferenco z besedami o poti do finala Lige Evropa (2015/16) in Ligi prvakov (2017/18).

Naš napredek je neverjeten. Evropska pot je bila fantastična od Basla do Kijeva. Imamo veliko razlogov za optimizem.”

Ekipi sta se sestali lansko leto v osmini finala elitnega tekmovanja in Liverpool je slavil s skupnim rezultatom 5:0. Redsi so v gosteh slavili s 5:0, na Anfieldu pa ni bilo golov.

Porto je zelo izkušena ekipa. Govora je o ekipi, ki ima na golu Ikerja Casillasa, vsako leto se bori z Benfico v portugalski ligi. Situacija je drugačna kot prejšnje leto,” je opozoril Klopp.

“Lani smo igralo čudno tekmo. Porto je bil na začetku zelo dober, nato pa smo mi prevzeli vajeti. Naša prednost je, da igramo na svojem terenu, njihova pa, da lahko od preteklega leta izkoristijo dodatno motivacijo.”

Liverpool prihaja v ta dvoboj kot vodilna ekipa Premier lige.

“Ljudje govorijo, da moramo zmagati vsako tekmo. Letošnja sezona je zelo, zelo težka, a do sedaj je bila uspešna. Upam, da tako tudi ostane.”

Na koncu je novinarje zanimalo, kako Klopp vidi zadeve okoli Moja Salaha, ki je proti Southamptonu prekinil strelski post.

“Situacija, v kateri je Mo Salah, najbolje predstavlja priložnosti, ki jo je imel v Munchenu. Vse je bilo že zaključeno, pa ni dosegel gola. Nekaj podobnega se mu je zgodilo že večkrat letos. Zdaj ima 18 golov in 7 ali 8 asistenc. To so impresivne številke. Človek je odrastel, ve, kaj mora storiti.”

Tekma na Anfieldu je na sporedu v torek ob 21h.