Pochettino: Kane morda končal sezono

Liga prvakov 9. Apr 201923:49 > 23:57
Dan Mullan/Getty Images

Tottenham je v prvi četrtfinalni tekmi Lige prvakov z 1:0 premgal Manchester City, a bi laghko bila cena zmage ogromna, potem ko se je v58. minuti srečanja težje poškodoval najboljši strelec moštva Harry Kane.

Harry Kane se je po bližnjem srečanju s Fabianom Delphom prijel za gleženj na desni nogi in kasneje, ko je skušal zapustiti zelenico, ni uspel stopiti na poškodovani gleženj, kar je bil že takrat znak, da je poškodba resna, tega pa se zaveda tudi glavni trener Tottenhama Mauricio Pochettino.

“To je žalostna situacija. To bo zelo težko in zares ga bomo pogrešali. Mogoče celo do konca sezone,” je povedal argentinski trener, ki pa je lahko zadovoljen z izplenom na prvi tekmi četrtfinala Lige prvakov, saj je njegovo moštvo premagalo Manchester City z 1:0.

https://twitter.com/brfootball/status/1115712728130256903

Kane je tudi v preteklosti imel težave z gležnji, že letos je zaradi poškodbe desnega izpustil kar šest tednov. Tudi tokrat pričakujemo, da Kana čaka nov dolg premor in to v kritičnem delu sezone, saj se Tottenham krčevito bori za prva štiri mesta v Premier ligi, ki vodijo v naslednjo sezono Lige prvakov. Trenutno so Spursi na četrtem mestu, s točko več od Arsenala in tremi več od Uniteda. 

Še več, Tottenham se bori za prvo uvrstitev v Ligo prvakov po sezoni 1961/1962.