Capello: Valverdejeva Barca mi je všeč, ne dolgočasi me

Liga prvakov 13. Apr 201910:57 > 11:13
Patrik Lundin/Getty Images

Italijanski strokovnjak vidi Barcelono kot ''eno izmed favoritov za finale Lige prvako, ima vse!"

Aitor Alcalde, Getty Images Sport

Fabio Capello je za Tot Costa’ de Catalunya Ràdio spregovoril o Barceloni Ernesta Valverdeja. Izkušeni italijanski strokovnjak, bivši trener Milana in Real Madrida med drugimi v njegovi bogati karieri, je razkril svoje videnje aktualne verzije Barcelone:

“Všeč mi je Valverdejeva Barca, manj podaj je, bolj vertikalno. Zdaj me manj dolgočasi.”

S tem pozitivinim vtisom je Capello uvrstil Barcelono med favorite v letošnji izvedbi Lige prvakov.

“Barca je eden izmed favoritov za finale Lige prvakov, ima vse,” je odločil, a hkrati dodal, da “v finalu ne zmaga vedno najboljši.”

Njegov drugi favorit je Juventus, kar je podkrepil z enim samim razlogom: “S prihodom Cristiana Ronalda v Juventus so takoj eni izmed favoritov. Imajo boljši mentaliteto in željo po zmagi.”

Manj možnosti je pripisal klubu, v katerega je še pred kratkim verjel: “V začetku sezone sem favoriziral City, a me ni pripričala njihova igra proti Tottenhamu, izgledali so utrujeni.”

S spoštovanjem do svojega bivšega španskega kluba Real Madrida Capello ni imel najboljših besed: “Presenetila me je slaba sezona Madrida. Pozna se odhod Cristiana. Spremenil se je sistem igre. Prej so imele ekipe, ki so se soočile z Realom, strahospoštovanje do njega. Letos je to izginilo in manjkajo jim goli.”