De Ligt: Lahko bi bilo tudi 4:1!

Liga prvakov 17. Apr 20192:19 > 2:22
Getty Image/Michael Steele

Osrednji branilec Ajaxa Matthijs de Ligt je po veliki zmagi moštva iz Amsterdama proti Juventusu dejal, da se skupaj s soigralci ne bo zadovoljil "le" z uvrstitvijo v polfinale Lige prvakov.

V zraku se je čutilo, da bo to poseben večer, kar so nogometaši Ajaxa potrdili v 67. minuti povratne tekme četrtfinala proti Juventusu. Po seriji zapravljenih priložnosti so gostje na koncu povedli in slavili po podaji iz kota. V sredino je podal Lasse Schone, z glavo pa je mrežo zatresel kapetan Ajaxa Matthijs de Ligt.

Ajax se je prvič po letu 1997 uvrstil med najboljše štiri ekipe v Evropi. 

Povezano

“Še vedno moramo odigrati nekaj tekem, nismo se še zadovoljili. Naslednje tekme bodo izjemno pomembne. Ne morem opisati na kakšnem čustvenem vrtiljaku smo v tem trenutku, neverjetno je, da neka nizozemska ekipa svetu pokaže, kaj lahko naredi,” je dejal de Ligt.  

“To smo storili proti Bayernu, proti Realu in zdaj proti Juventusu. Imamo veliko potenciala, smo še mladi in vsi so videli, kaj lahko storimo. Lahko bi dosegli še več zadetkov, moralo bi biti 4:1 in to je velika pohvala za našo igro.”

Ajax, ki je leta 1995 osvojil Ligo prvakov, se bo tokrat v polfinalu pomeril z zmagovalcem obračuna med Manchester Cityjem in Tottenhamom.