Drama, goliada, nora tekma in napredovanje Tottenhama!

Liga prvakov 17. Apr 201920:41 > 22:56
Twitter

Totenham se je po pravi epski drami uvrstil v polfinale Lige prvakov. Tottenham je na tekmi preobratov sicer na koncu izgubil s 4:3, vendar se je v polfinale uvrstil po zaslugi treh zadetkov v gosteh. Liverpool je v Portu slavil s 4:1 in se brez težav uvrstil v polfinale.

Na Etihadu se je danes v boju za polfinale odvijala prava epska drama, po kateri pa so se na koncu uvrstitve med štiri najboljše ekipe na koncu veselili nogometaši Tottenhama. Slednji so sicer na Etihadu izgubili s 4:3, vendar so napredovali zaradi zadetka v gosteh.

Tekma se je začela zares vrhunsko. Raheem Sterling je z zadetkom v četrti minuti že izničil prednost Spursov s prve tekme. A to je bil šele začetek. Heung-Min Son je v 7. in 10. minuti pripravil popoln preobrat in svojo ekipo celo popeljal v vodstvo, ki pa ni trajalo dolgo, saj je že v naslednjem napadu Bernardo Silva z nekaj sreče izenačil. To je bil sanjski uvod ene najbolj norih četrtfinalnih tekem Lige prvakov.

Sterling je svojo ekipo z drugim zadetkom na tekmi popeljal v vodstvo s 3:2 v 21. minuti. Rezultat se do konca polčasa ni več spremenil, čeprav je bilo veliko priložnosti na obeh straneh.

Tudi v drugem polčasu tempo ni pojenjal. City pa je v 59. minuti preko Sergia Aguera prišel do prednosti s 4:2, ki jih je peljala v polfinale. Ampak Spursi se s tem niso strinjali in v 73. minuti izenačili, po ogledu VARa je sodnik zadetek Fernanda Llorenteja priznal. Domači so vse moči preusmerili v napad, vendar ni šlo in, ko se je že zdelo, da je vsega konec je City zadel še petič v 93. minuti. Sterling je zabil svoj tretji gol, a je bil le ta po eksploziji navdušenja na stadionu razveljavljen zaradi nedovoljenega položaja Aguera. Do konca je ostalo premalo časa in Tottenham se je veselil uvrstitve v polfinale, kjer se bodo udarili z Ajaxom.

Na drugem polfinalu je Liverpool z lahkoto opravil svojo nalogo in se z zmago 4:1 zelo zanesljivo uvrstil v polfinale, kjer jih čaka Barcelona.