Alli, Kane in Vertonghen v dirki s časom

Liga prvakov 14. Maj 20199:45 > 9:52
Catherine Ivill/Getty Images

Jan Vertonghen ima največ možnosti, da v moštvu Tottenhama zaigra v finalu Lige prvakov proti Liverpoolu, medtem ko sta Dele Alli in Harry Kane še vprašljiva, a blizu pravočasnega povratka za finale 1. junija na stadionu Wanda Metropolitano v Madridu.

Belgijski štoper Jan Vertonghen je odigral celoten obračun proti Ajaxu v Amsterdamu v polfinalu Lige prvakov, a ga na zelenici ni bilo v zadnjem krogu Premier lige proti Evertonu. Belgijec si je prav proti Ajaxu poškodoval gleženj, a je takrat končal tekmo.

“Gleženj je precej otečen in drugi polčas sem takrat odigral na adrenalinu. Nisem mogel stopiti na nogo po tekmi. Prve preiskave so dobre in kmalu bom vedel, ali bom lahko zaigrav v finalu. Upam na najboljše,” je dejal Vertonghen. 

Dan Mullan/Getty Images

Težave s poškodbami v Tottenhamu imajo številni nogometaši, med njimi so Harry Kane, Dele Alli, Danny Rose, Harry Winks, … Alli je sicer odigral polčas tekme proti Evertonu, a je njegov status še vedno vprašljiv in njegova poškodba vzbuja strah tudi pri glavnem trenerju moštva.

“Alli je imel čuden občutek in slabo odigral prvi polčas, zato na zelenico ni prišel v drugem. Ne želimo tvegati, zato sem ga zamenjal, ker verjamem, da je lahko to težava. Moramo se ‘pozabavati’ z njim, a mislim, da je bil le zelo utrujen,” je dejal Mauricio Pochettino.

Največji povratek Spursi pričakujejo s strani Harryja Kana, napadalec pa je bil ob poškodbi gležnja odpisan za sezono, a so se karte premešale.

Upam, da bom pripravljen. Rehabilitacija gre po načrtih, začel sem teči, še vedno imam težave z menjanjem smeri teka, a upam, da bom kmalu pripravljen,” je dejal Kane po zmagi proti Ajaxu.