Madridski Real "privatiziral" Ligo prvakov

Liga prvakov 1. Jun 201916:40 > 16:43
Getty Images

Liverpool bo nocoj v Madridu lovil svoj šesti naslov evropskih prvakov, medtem ko je Tottenham še brez zmage v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju. S 13 naslovi je daleč najuspešnejši klub madridski Real.

Kdo bo nocoj v španski prestolnici visoko v zrak dvignil sloviti pokal z velikimi ušesi? Nogometaši Liverpoola bodo lovili šesti naslov v klubski zgodovini, njihovi stanovski kolegi iz vrst Tottenhama pa sploh prvega.

Real Madrid je s 13 naslovi najuspešnejši v celotni zgodovini, skupno pa se je evropskega naslova veselilo 22 klubov. Kraljevi klub je ob tem še trikrat klonil v finalu, njegov najbližji zasledovalec je Milan s sedmimi naslovi, medtem ko si tretje mesto delijo Liverpool, Bayern in Barcelona s petimi naslovi. Sledijo Ajax (4), Inter (3), Manchester United (3), …

Da se lahko z evropskimi prvaki pohvalimo tudi ljubitelji nogometa iz hribovitega Balkana, so leta 1991 poskrbeli nogometaši Crvene zvezde, spodaj pa preverite, kateri klubi so se v preteklosti veselili zmage v Ligi prvakov.

Vsi zmagovalci Lige prvakov:

13 – Real Madrid

7 – Milan

5 – Bayern Munchen, Liverpool, Barcelona

4 – Ajax

3 – Manchester United, Inter

2 – Benfica, Nottingham Forest, Juventus, Porto

1 – Celtic, Feyenoord Rotterdam, Aston Villa, Hamburger SV, Steaua, PSV Eindhoven, Crvena zvezda, Olympique Marseille, Borussia Dortmund, Chelsea