Milanič zadovoljen z zmago, Zahoviča še dolgo ne bo

Liga prvakov 18. Jul 201910:37 > 10:50
NK Maribor/Grega Wernig

Maribor se je z včerajšnjo zmago proti Valurju uvrstil v 2. kvalifikacijski krog Lige prvakov, kjer se bodo pomerili s švedskim AIK-om iz Stockholma. Svoje misli je po tekmi sklenil trener Darko Milaničin sporočil slabo novico o stanju Luke Zahoviča in njegovi poškodbi.

Nogometaši Maribora so včeraj tudi na drugi tekmi prvega predkroga kvalifikacij za ligo prvakov nadigrali islandski Valur in se s skupnim rezultatom 5:0 uvrstili v naslednji krog. Vijoličasti so včeraj doma slavili z 2:0.

Že prihodnjo sredo Mariborčane čaka naslednja evropska preizkušnja. V Ljudskem vrtu se bodo pomerili s Švedskim prvakom AIK-om iz Stockholma. Povratna tekma pa bo na sporedu 31. julija na Švedskem.

Rok Kronaveter in Marcos Tavares sta se včeraj podpisal pod zadetka v prvem polčasu. Darko Milanič pa je bil s predstavo in uvrstitvijo v naslednji krog lahko več kot zadovoljen. “Mislim, da smo popolnoma zasluženo napredovali v naslednji krog. Proti moštvu, ki smo ga z načrtom nadigrali že v Rejkyaviku smo zdaj z relativno zgodnjim golom razblinili vse dvome in dvoboj mirno pripeljali do konca.”

Hkrati pa je moral trener vijoličastih navijačem sporočiti tudi slabo novico, saj Milanič še kar nekaj časa ne bo mogel računtai na svojega najboljšega strelca v prvenstvu v lanski sezoni Luko Zahoviča, slednji je namreč poškodovan že kar nekaj časa. “Trenutno sploh ne trenira in je v fazi, ko se mora znebiti vnetja, ki ga muči, kar pa lahko stori le s počitkom. Tako da je vprašanje, kdaj bomo nanj spet lahko računali,” je še dejal Milanič.