Ničla APOELA in Ajaxa, Slavia in Brugge korak do LP

Liga prvakov 20. Avg 201922:59 > 23:01
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Lanskoletni polfinalist lige prvakov Ajax je na prvem dvoboju zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov remiziral s ciprskim APOELOM na gostovanju z 0:0. Club Brugge je v Linzu premagal LASK z 1:0, z enakim rezultatom je bila v Romuniji Slavija boljša od Cluja.

Za nami je prvi večer kvalifikacij za Ligo prvakov, v kateriem smo videli tri obračune.

Na Cipru sta se pomerila APOEL naših Romana Bezjaka in Vida Belca in polfinalist lanskoletne Lige prvakov Ajax. Gledalci na Neo GSP v Nikoziji niso videli zadetkov. Vid Belec je 90 minut branil mrežo APOELA, za katerega je Roman Bezjak obračun začel v prvi enajsterici in bil na igrišču 68. minut. Bezjak je v svojo statistiko vpisal rumeni karton.

Na Dr. Constantin Rădulescu v Cluju sta se pomerila Cluj in Slavija Praga. Slavija je v gosteh prišla do pomembne zmage z 1:0, edini strelec je bil v 28. minuti Lukas Masopust, ki je zadle po podaji Nicolaeja Stanciuja. Cluj je imel v 79. minuti priložnost za izenačenje, a je Billel Omrani zapravil strel z najstrožje kazni.

Avstrjiski Linzer stadion je bil prizorišče obračuna med Linzem in Club Bruggejem. Gostje so v 10. minuti prišli do enajstmetrovke, ki jo je uspešno izvedel Hans Vanaken. Do konca srečanja se mreži Alexandra Schlagera in Simona Mignoleta nista več zatresla, Brugge bo povratni obračun na domačem Jan Breydelu dočakal s prednostjo enega zadetka.