Sarri: Ronalda sem vzel iz igre, ker sem se bal zanj

Liga prvakov 7. Nov 20199:27 > 9:47
Warren Little/Getty Images

Trener Juventusa Maurizio Sarri je opravičeval svojo odločitev, potem ko je tekom drugega polčasa tekme četrtega kroga skupinskega dela Lige prvakov med Juventusom in Lokomotivo iz igre potegnil svojega prvega zvezdnika Cristiana Ronalda.

Cristiano Ronaldo v tem trenutku ni v odlični formi, v zadnjih nekaj dneh je imel namreč težave s kolenom, kar skuša nadoknaditi z dodatno borbenostjo in tako svoj sklep postavlja še pod dodaten pritisk,” je po tekmi dejal glavni trener Juventusa Maurizio Sarri, potem ko je prvega zvezdnika potegnil na klop.

“Že tekom prvega polčasa je bil razdražljiv, saj je imel težave. Med enim izmed sprintov je naredil gib, ki mi ni izgledal dobro, pa sem se zato ustrašil, da se bo poškodoval in potegnil potezo, ki je bila v danem trenutku najboljša zanj in za klub,” je še dodal Sarri. 

Nogometni svet je po menjavi portugalskega zvezdnika obšla fotografija, na kateri Ronaldo vidno nezadovoljen zapušča igrišče pri rezultatu 1:1 v 81. minuti. Poteza Ronalda je razumljiva, saj gre za nogometaša, ki je izjemno fizični pripravljen in lahko z individualno kvaliteto obrne obračun svoji ekipi v prid.