Crvena zvezda zaradi napak ostaja brez Evrope!

Liga prvakov 11. Dec 201923:05 > 23:09
Facebook

Crvena zvezda je ostala brez nastopov v Evropi, potem, ko je danes v Grčiji izgubila z 1:0 proti Olympiacosu. Nastop v osmini finala si je prav tako pričakovano priigral Atletico Madrid.

Crvena zvezda je imela pred zadnjo tekmo skupinskega dela tretje mesto v svojih rokah in je za izločilne boje Lige Evropa potrebovala zgolj remi in dejansko so bili skozi celotno tekmo zelo blizu, vendar so na koncu ostali brez vsega.

Olympiacos je bil sicer skozi večji del tekme boljši nasprotnik, vendar tudi Beograjčani so imeli svoje priložnosti, najlepšo nedvomno v 43. minuti, ko je Tomane zapravil enajstmetrovko in stresel prečko.

V drugem polčasu so Grki še bolj pritisnili, saj so nujno potrebovali zmago, a hkrati se je s tem nasprotniku odpiralo veliko prostora v protinapadih. V vratih zvezde je sicer blestel Milan Borjan.

Bolj se je tekma bližala koncu, vse bližje so bili Srbi, da svojo evropsko pot nadaljujejo v Ligi Evropa, vendar potem je prišla 86. minuta, ko je Jander, ki je v igro vstopil v 82. minuti, igral z roko, po veliki neumnosti. Ponujeno darilo je z uspešno izvedeno enajstmetrovko izkoristil Youseff El Arabi in Grke popeljal do prepotrebne zmage.

Na drugi tekmi v skupini, ki ni odločala v ničemer je Bayern doma s 3:1 porazil Tottenham in Joseja Mourinha.

V boju za osmino final je bilo v današnjem večeru odprto samo še eno mesto, ki pa si ga je s suvereno zmago z 2:0 pričakovano zagotovil Atletico Madrid, ki je doma ugnal Lokomotiv Moskvo. Zadetka sta zabila Joao Felix in Felipe.

Na drugi tekmi pa je Juventus potrdil prvo mesto v skupini prav tako z zmago z 2:0 na gostovanju pri Bayerju iz Leverkusna, ki bo svojo pot nadaljeval v Ligi Evropa. Za črno-bele sta zadela Gonzalo Higuain in Cristiano Ronaldo.

Do gladkih zmag sta prišla tudi oba favorita v skupini A, kjer je PSG doma razbil Galatasaray s 5:0. Real pa se je na gostovanju z močno spremenjeno postavo maščeval Clubb Bruggu za domač remi in ga ugnal s 3:1, vendar Belgijci so si vseeno uspeli zagotoviti tretje mesto in 1/16 finala Lige Evropa.