Lampard: Bayern lahko vsako leto osvoji ligo prvakov

Liga prvakov 24. Feb 202020:24 > 20:24
Laurence Griffiths/Getty Images

Trener Chelseaja Frank Lampard se zaveda, da njegova ekipa v dvoboju z Bayernom iz Münchna ne bo v vlogi favorita, se vseeno zelo veseli osmine finala lige prvakov.

Modri iz Londona se bodo z bavarskim velikanom pomerili po veliki zmagi v Premier ligi, kjer je Chelsea prejšnji konec tedna premagal Tottenham.

Novinarji so na tiskovni konferenci menedžerja Chelseaja spomnili na obračun Bayerna in Tottenhama, ki so ga Nemci v skupinskem delu lige prvakov dobili s 7:2.

Vsekakor smo iz te tekme izvlekli nekaj uporabnih informacij,” je povedal Lampard in dodal: “To vse spada pod moje delo. Na voljo imam nekaj izkušenih in nekaj zelo mladih igralcev. Predvsem slednji morajo razumeti, kaj od njin zahtevamo. Na tej tekmi moramo biti maksimalno pripravljeni. Ne smemo si dovoliti, da bi nas v nekem trenutku vzdušje preveč poneslo. Vsekakor bodo na tekmi prišli trenutki, ko bomo trpeli, saj je Bayern neverjetna ekipa.

Prav zaradi izkušenj in moči Bayerna se Lampard zaveda, da njegova ekipa na torkovi tekmi ne bo v vlogi favorita.

Bayern lahko vsako sezono osvoji ligo prvakov. Naša naloga je, da jih zaustavimo. Zavedamo se, zakaj nismo favoriti, a imamo veliko željo, da se dokažemo. Presenečenja so najlepše športne zgodbe.

Tekma med Bayernom in Chelseajem je na sporedu v torek ob 21. uri.