Sarri: Moji igralci ne razumejo osnov igre

Liga prvakov 27. Feb 20201:09 > 1:11
Paolo Bruno/Getty Images

Trener Juventusa Maurizio Sarri pravi, da je slab pretok žoge med njegovimi igralci glavni razlog za poraz njegovega moštva v prvi tekmi osmine finala Lige prvakov proti Lyonu.

Stara dama je v gosteh proti Lyonu z 1:0 izgubila prvo tekmo osmine finala Lige prvakov, Juventus pa je presenetil z nekreativno igro in neprepričljivostjo v napadalni polovici. 

“Težko je razložiti, zakaj smo izgubil, a v prvem polčasu je bil pretok žoge enostavno preslab in prepočasen. Normalno je, da je nasprotnik to uspel izkoristiti, pritisniti na nas in priti do vodilnega zadetka. Manjkala sta nam odločnost in agresivnost v fazi napada, pa tudi nekaj malega sreče, ker smo prejeli zadetek, ko je Matthijs de Ligt prejemal zdravniško pomoč,” je razloge za poraz razkril trener Juventusa Maurizio Sarri

Povezano

Lyon je do zmage prišel z zadetkom Lucasa Tousarta v 31. minuti srečanja. Juve je bil po prejetem zadetku boljši, a je na koncu v svojo statistiko vpisal le en strel v okvir gola francoske ekipe. 

“Ne vem, zakaj nekaterim nogometašem ne morem razložiti, kako pomemben je hiter prenos žoge. To je osnova. Delali bomo na tem in prej kot slej se jim bo ta koncept vtisnil v glavo. Včeraj smo imeli trening, pretok žoge pa je bil dvakrat hitrejši kot na tekmi. To je ravno nasprotno od tega, kar si želimo,” je dodal Sarri. 

“V zadnjem obdobju prevečkrat igramo povsem nasprotno, kot to počnemo na treningih. Ko žoga kroži počasi, nogometaši izgubljajo položaje in dovoljujejo nasprotniku, da jih zapre, da je agresiven in da jim vzame žogo. Mislim, da pritisk Lyona ni bil tako hud, naša napaka je bila, da smo bili prepočasni in nismo menjali ritma igre. Ko to storite, so možnosti za zmago zelo majhne.”