Benfica v Dortmund z minimalno prednostjo

Liga prvakov 14. Feb 201721:58 > 22:05
Getty Images

Portugalski prvak je z zadetkom Konstantinosa Mitroglouja prišel do minimalne zmage nad Borussijo iz Dortmunda, pri kateri je Aubemeyang zapravil najstrožjo kazen.

Spremljali smo taktičen boj, ki ni ponudil pretiranega števila priložnosti: Benfica je bila več pri žogi, Borussia pa je kar nekajkrat zapretila z bliskovitimi protinapadi. Portugalci so prišli do pomembne prednosti pred povratnim obračunom, na katerega odhajajo s prednostjo enega zadetka.

V prvem polčasu zadetkov nismo videli, bolj nevarni pa so bili gostje. Najbolj je pretil Aubemeyang, a je vse njegove strele zaustavil Ederson. V drugem polčasu smo videli precej boljši nogomet, in že takoj na začetku je padel zadetek. Mitroglou je v polno meril še trinajstič na prav toliko tekmah, ko je izkoristil zmedo pred golom gostov. Slednji bi se lahko hitro vrnili v igro, v 59. minuti je sodnik namreč dosodil enajsmetrovko v korist Borussie, ki pa je sicer zelo dobri Aubemeyang ni izkoristil. Še enkrat se je izkazal eden izmed junakov večera Ederson, ki je z odlično obrambo preprečil izenačenje.

Benfica tako nadaljuje s sijajno formo in ima pred povratno tekmo, ki bo 8. marca, lepo prednost. V kolikor bodo na povratni tekmi dosegli gol, Borussijo čaka izjemno težka naloga.