Setien: Prizadevali si bomo, da igramo z Napolijem doma

Liga prvakov 18. Jun 202016:56 > 16:59
Alex Caparros, Getty Images

Trener Barcelone Quique Setien je dejal, da bo Barcelona zahtevala od UEFE, da drugo tekmo osmine finala Lige prvakov proti Napoliju odigra na svojem stadionu Camp Nou.

Barcelona je na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov remizirala proti Napoliju z 1:1, potem pa je sledila prekinitev tekmovanja zaradi epidemije in povratna tekma na Camp Nou zaenkrat še ni bila odigrana.

Včeraj je UEFA uradno potrdila kje in kako bo potekal boj za naslov v Ligi prvakov. Zaenkrat edina neznanka je kje se bo odigrala večina povratnih tekem osmine finala.

Pri Barceloni, kjer si želijo naslova v tem tekmovanju po zelo dolgem obdobju so zelo jasni.

“Tekmo osmine finala si želimo odigrati doma. Če temu ne bo tako, bodo naši nasprotniki imeli prednost iz prve tekme, ker je njih bodril celoten stadion in jim dal dodatnega zagona,” je dejal trener Kataloncev Quique Setien in nato še pokomentiral način na katerega bo zaključena Liga prvakov.

“To je najslabše od vsega, ne samo za Barcelono, za vse nas. Ko imaš dve tekmi proti eni ekipi, lahko popraviš napake in nadoknadiš zaostanek, sedaj pa bo vse odvisno od teh 90. minut. Raje imam dve tekmi, a če se je UEFA tako odločila, se bomo prilagodili,” je zaključil Setien, ki je z Barcelono v ožjem krogu favoritov za naslov.