Maribor pripeljal Nigerijca, ki ga Olimpija ni želela

Liga prvakov 26. Jul 20229:49
Delite:
Ishaq Kayode Rafiu. FOTO: Guliverimages.

Ishaq Kayode Rafiu je najnovejša okrepitev NK Maribor. Mladi, 21-letni nogometaš je podpisal triletno pogodbo. Nigerijec je bil pred tem ponujen tudi Olimpiji. Ljubljančani so pojasnili, zakaj ga niso pripeljali.

Po srbskem defenzivnem vezistu Vladanu Vidakoviću, čigar prestop so potrdili včeraj, so pri Mariboru danes sporočili ime nove okrepitve.

Ishaq Kayode Rafiu v Maribor prihaja iz nigerijskega Rivers Uniteda, s katerim je osvojil naslov državnega prvaka, h kateremu je prispeval 14 golov, maja pa debitiral tudi v dresu nigerijske reprezentance.

Nigerijec je v Ljudski vrt bržčas prišel kot menjava za Nina Žuglja, ki naj bi po današnji povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti Šerifu Tiraspolu prestopil na Norveško. Rafiu, tako kot Vidaković, na tej tekmi še ne bo mogel igrati.

Olimpija: Ponujen nam je bil pod netransparentnimi pogoji

Rafiu je bil pred časom, ko je bil tam športni direktor še Mladen Rudonja, ponujen tudi Olimpiji, a do prestopa ni prišlo. Zdaj so pri Olimpiji pojasnili, zakaj.

“Ponujen nam je bil pod pod zelo netransparentnimi pogoji, na podlagi katerih NK Olimpija nikakor ne želi sodelovanja s katerim koli igralcem. Odškodnino v višini četrt milijona evrov za sicer odličnega Nigerijca naj bi namreč njegovi posredniki plačali kar NK Olimpija, nato bi si denar pod njihovimi pogoji kar razdelili, Ishaq Kayode Rafiu pa bi v Sloveniji zaigral za mesečno plačo v okvirni višini 10 tisoč evrov mesečno,” so med drugim zapisali v zelo dolgi izjavi za javnost.

Komentari

Vaš komentar