Po rekordu: Rojen je naslednik Alessandra Del Piera

Liga prvakov 23. Feb. 202212:49 > 13:02
Delite:
Foto: Guliverimages

Dušan Vlahović je v včerajšnjem večeru lige prvakov postavil nov mejnik. A srbski napadalec po obračunu osmine finala proti Villarealu (1:1) vseeno ni bil popolnoma zadovoljen, njegova ekipa je namreč ostala brez zmage in še boljšega izhodišča pred povratno tekmo v Torinu.

Novinec v majici Juventusa je potreboval zgolj 33 sekund, da je žogo na svojem debiju v ligi prvakov pospravil v mrežo nasprotnika. Gre za nov rekord najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu, saj nihče, ki je v ligi prvakov debitiral v začetni postavi, ni hitreje dosegel prvega zadetka.

Poleg tega je Vlahović postal prvi nogometaš rojen po letu 2000, ki je v ligi prvakov zadel za staro damo. Mlajši od srbskega reprezentanta (22 let in 25 dni) je bil ob prvencu v ligi prvakov v črno-belem dresu le legendarni Alessandro Del Piero (20 let in 308 dni).

Zadetek Dušana Vlahovića proti Villarealu

Velik trenutek zanj, a povsem zadovoljen ne more biti

“Zagotovo je to velik trenutek zame, zadeti na prvi tekmi v ligi prvakov je velika stvar. Vseeno ne morem biti povsem zadovoljen, ker tekme nismo dobili. Začeli smo dobro, v drugem polčasu pa nam nasprotnik enostavno ni dovolil, da razvijemo svojo igro. Zdaj se moramo osredotočiti na naslednje izzive,” je po tekmi razmišljal Dušan Vlahović.

Nogometaš, za katerega je januarja Juventus Fiorentini plačal 75 milijonov (z bonusi bi številka lahko narasla prek 90 milijonov), je zadetek proslavil z gestikulacijo, ki je bila uperjena proti vsem tistim, ki so ga po dveh tekmah brez zadetka že začeli kritizirati.

Zaradi poškodbe, ki jo je staknil na tekmi z Villarealom, bo v taboru Juventusa dva meseca manjkal Weston McKennie.

Komentari

Vaš komentar