Ronaldo in Messi bi letos poleti lahko postala soigralca

Liga prvakov 13. Jul 202211:44 > 11:48
Cristiano Ronaldo naj bi bil ponujen PSG, a ga v Pariz ne bo. FOTO: Guliverimages.

Zastopnik Cristiana Ronalda Jorge Mendes je pred dnevi svojega zvezdniškega varovanca ponudil PSG, pri katerem pa so se Portugalcu zahvalili za ponudbo in odgovorili, da ga ne potrebujejo.

Rivalstvo Lionela Messija, sedemkratnega dobitnika zlate žoge, in Cristiana Ronalda, ki ima dve manj, traja že več kot 15 let, ves ta čas pa je marsikdo sanjaril o tem, kako bi bilo, če bi oba superzvezdnika zaigrala skupaj.

Letos bi se, če gre verjeti ESPN, to lahko zgodilo, a se ne bo. Pri PSG naj bi s strani Portugalčevega zastopnika Jorgeja Medesa prejeli ponudbo, da svojega slovitega varovanca spravi v Pariz, kjer pa so se za ponudbo zahvalili in jo zavrnili. PSG namreč trenutno Ronalda v garderobo, ki je že tako polna zvezdnikov, ne more umestiti. Ne s športnega in ne s finančnega vidika.

Ronaldo naj bi si Manchester United želel zapustiti predvsem zaradi tega, ker želi igrati v ligi prvakov, na Old Traffordu pa je v tej sezoni ne bo. Novi trener Uniteda Erik Ten Hag je pred dnevi sicer dejal, da na Ronalda računa. Portugalca na včerajšnji prijateljski tekmi v Bangkoku, kjer je United s 4:0 razbil Liverpool, sicer ni bilo.

Košarica PSG sicer bojda ni edina, ki naj bi jo Ronaldo letos prejel. Ponujen naj bi bil tudi münchenskemu Bayernu in Chelseaju. Pri obeh naj bi se za ponudbo prav tako zahvalili in sporočili, da ga ne potrebujejo.

Ronaldo, ki bo februarja prihodnje leto dopolnil že 38 let, je v prejšnji sezoni za Manchester United v 38 nastopih v vseh tekmovanjih dosegel kar 24 golov in bil njegov najboljši strelec. Šestkrat na sedmih tekmah se je med strelce vpisal v ligi prvakov.