Kar ste videli danes, je naša realnost

Evropa 9. Dec 20218:34 > 9:37
AP Photo/Matthias Schrader via Guliverimages

Ko so nogometaši Barcelone zadnjič igrali v Ligi Evropa, se ta še ni tako imenovala. A v nogometni pomladi bo to (nova) realnost katalonskega ponosa, na katerega pa po včerajšnjem debaklu v Münchnu v resnici prav nihče ni zares ponosen. Tekma z Bayernom je razkrila, kako velik je prepad med evropsko nogometno elito in Katalonci.

“Propad!” se danes bohoti naslovnica španske Marce, na kateri je slika razočaranega Gerarda Piqueja. Izpad Barcelone v skupinskem delu Lige prvakov je nov velik udarec za katalonskega giganta, ki tone iz ene krize v drugo. Xavi Hernandez je ob povratku v klub, s katerim je v nogometu kot igralec osvojil vse, kar se osvojiti da, zdaj dokončno spoznal, kako težko delo ga čaka pri vračanju Barcelone na pota stare slave.

“Jezen sem, da je to, kar ste videli danes, naša realnost. Mi smo Barca in moramo tekmovati z nasprotnikom, danes pa smo dovolili, da nas popolnoma nadigra. Upam, da bo to prelomnica za naš klub in da bo od tu šlo navzgor. Danes se začenja nova doba, naša želja ni igranje v Ligi Evropa, ampak v Ligi prvakov. Obožujem ta klub in poskrbel bom, da se vrnemo na pravo pot. Zdaj je naš cilj osvojiti Ligo Evropa,” je po tekmi vrelo iz trenerja Barcelone.

Barcelona bo svojega nasprotnika v šestnajstini finala Lige Evropa dobila na ponedeljkovem žrebu v Nyonu.

Slednja se zdaj seli v drugi kakovostni rang evropskega nogometa, v katerem modro-rdeči niso igrali vse od leta 2004, ko se je to tekmovanje še imenovalo Pokal UEFA. V sezoni 2003/2004 so v tem tekmovanju pod vodstvom Franka Rijkaarda izpadli v osmini finala proti Celticu (0:1), a s to razliko, da se takrat tekmovanju niso pridružili šele po izpadu iz Lige prvakov, ampak so v drugem rangu že začeli evropske nastope, saj je Barcelona sezono prej zasedla šele šesto mesto v La Ligi.

“Razmere so težke in zdaj moramo bolj kot kadarkoli prej vsi skupaj veslati v pravo smer. Igralci so proti odlični ekipi naredili vse, kar so lahko, in še več,” se je za španske medije odzval predsednik Barcelone Joan Laporta in dodal: “Igralcev še nisem videl, nismo šli v slačilnico. S trenerjem se bova o tem, kako naprej, pogovorila med letom domov. Zdaj moramo biti mirni.”

Komentari

Vaš komentar