Loterija ni odločila v prid Mure

Evropa 28. Jul 202223:08 > 23:13 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Nogometaši Mure so na povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo po streljanju enajstmetrovk izgubili z irsko ekipo St. Patricks s 5:6. Po rednem delu in podaljšku se je dvoboj končal z 0:0. Na prvi tekmi na Irskem je bil izid 1:1.

Nogometaši Mure so po neodločenem izidu na prvi tekmi na Irskem na domačem terenu iskali vsaj en gol, saj se je prva tekma končala z 1:1. Na koncu so bili blizu napredovanju, a po izvajanju enajstmetrovk klonili s 5:6.

Trener Mure Damir Čontala je bil po tekmi navdušen nad vzdušjem na Fazaneriji, ne pa tudi nad sojenjem.

Izjava trenerja Mure Damirja Čontale:

Kapetan Žiga Kous vseeno deluje ponosen na svoje soigralce, ki so odigrali še eno težko tekmo. Kljub igralcu manj niso prejeli zadetka, na koncu pa je odločala loterija.

Izjava kapetana Mure Žige Kousa:

Priložnosti ni manjkalo

Muraši so v razgibanem prvem polčasu imeli rahlo terensko premoč, nekaj več strelov in eno izrazito priložnost. Za domače je bil najbolj nevaren za zadetek Mirlind Daku v 26. minuti, ko je pobegnil v protinapad in bil hitrejši od branilcev gostujoče ekipe, toda ob strelu s kakšnih devetih metrov je bil zmagovalec dvoboja vratar Joseph Ananag.

V prvem delu je bil za črno-bele nevarnejši še Luka Bobičanec, a je v 36. minuti žogo poslal natančno v vratarja.

Gostje so največ preglavic domačim povzročili v 25. minuti, ko je po kotu z nekaj metrov z glavo streljal Barry Cotter, a je šla žoga prek vrat Matka Obradovića. V 38. minuti pa je bil nevaren še Eoin Doyle, a je Obradović strel ustavil.

V drugem polčasu so bili domači od 71. minute močno oslabljeni. Takrat je Matic Maruško zaradi udarca nasprotnika dobi neposredni rdeči karton. A tudi z igralcem manj muraši niso bili v podrejenem položaju, ob koncu tekme pa so celo stopnjevali pritisk in bili boljši tekmec.

Tako bi lahko že v rednem delu odločili zmagovalca in si priigrali napredovanje, najbližje zadetku pa sta bila v sodnikovem dodatku drugega polčasa Daku in Luka Bobičanec.

Pritisk zadnjih minut so črno-beli prenesli še v podaljšek. Po kotu v 95. minuti je odlično meril Daku, toda vratar Anang je še bolje reagiral in žogo odbil z golove črte. Vratar irske ekipe pa je bil prevelika ovira za domače še tri minute pozneje, ko je imel lepo priložnost še Mihael Klepač, a je Ananag žogo odbil v kot.

V drugem delu podaljšku sta se domačim že nekoliko poznala utrujenost in igralec manj, saj je bila irska ekipa vse nevarnejša. A nekaj polpriložnosti so domači še imeli, izid pa se ni več spremenil.

O potniku v 3. krog kvalifikacij so tako odločale enajstmetrovke. Te so poskrbele za pravo srhljivko, veselili pa so se gostje. Mura je bila na robu izpada po četrti seriji, a je vratar Obradović nato naslednji poskus ubranil, Martin Šroler pa zagotovil naslednje strele. Vratar Mure je nato v sedmi seriji tudi sam zadel, a je nato zadnji izvajalec pri domačih Tio Cipot žogo poslal prek vrat in s tem zapečatil evropsko usodo Mure.

Enajstmetrovke:

Mura – St Patricks 0:1 (0:0) /1:1/

Enajstmetrovke:

Bobičanec √   Doyle √

Majić ⊗   Coughlan √

Daku √   Cotter ⊗

Klepač ⊗   McClelland √

Šroler √   Grivosti ⊗

Beganović √   Timmermans √

Obradović √   Atakayi √

Redmond √  T. Cipot ⊗

Stadion Fazanerija, gledalcev 4500, sodniki: Schnyder, M. Zürcher, B. Zürcher.

Strelci: /

Mura: Obradović, Beganović, K. Cipot, Morris, Pucko (od 119. Majić), Bobičanec, Lorbek (od 63. klepač), Kous (od 86. Šroler), Petković (od 63. T. Cipot), Shabanhaxaj (od 63. Maruško), Daku.

St. Patricks: Anang, Cotter, Redmond, Grivosti, Breslin, O’Reilly (od 115. McClelland), Brockbank, Lennon (od 62. Timmermmans), Forrester (od 85. Coughlan), Doyle, King (od 69. Atakayi).

Rumeni kartoni: Bobičanec, Klepač, Lorbek; Forrester, O’Reilly.

Rdeč karton: Maruško (71.).