Oglasil se je Marko Šuler: Smo razočarani, a na pravi poti

Evropa 27. Avg 202214:002 komentarja
Delite:
Marko Šuler. FOTO: Jure Banfi.

"Razočaranja ne skrivamo, ne moremo pa govoriti o popolnem neuspehu. Smo na pravi poti," pravi športni direktor Maribora Marko Šuler, ki se je oglasil po izpadu iz Evrope spregovoril za uradno klubsko spletno stran.

“Ekipa je nova, s precej mladimi igralci. Nekatere zadeve so razumljive. Tega pritiska ne gre umakniti, s tem je treba znati živeti, se nekaj naučiti. Razočaranja ne skrivamo, ne moremo pa govoriti o popolnem neuspehu. Izpadli smo proti prvaku Romunije, ki redno nastopa v evropskih pokalih in ima izkušnje,” je dva dni po četrtkovem porazu v povratni tekmi play-offa za konferenčno ligo proti romunskemu prvaku Cluju, ki je zaokrožil katastrofalen začetek nove sezone, povedal Marko Šuler.

“Bili so premagljivi, to drži. Ne smemo pa pozabiti, kakšne so zakonitosti evropskega tekmovanja, pri katerem gre za dolgotrajnejši proces. Treba je vztrajati, delati, fante pripravljati na prihodnje dogodke. Trenutno stanje ni spodbudno, bo pa čas pokazal, da smo na pravi poti,” je prepričan športni direktor Maribora, ki je po slabem začetku sezone vse bolj na udaru navijačev.

V pogovoru za uradno klubsko spletno stran je spregovoril še o marsičem.

Športni direktor Maribora prosi za potrpljenje. FOTO: Jure Banfi.

O čem je še govoril Marko Šuler:

O treh “zaključnih žogicah” za evropsko jesen, ki jih Maribor ni izkoristil:
“Kadrovali smo z zmožnostmi, ki jih imamo. Predvsem pa kolikor hitro je bilo mogoče. Odzvali smo se, kot smo se lahko. Vnaprej videti zadeve je nemogoče, dejstvo pa je, da nas nihče ni nadigral ali osramotil. Da smo lahko boljši, drži. To je tisto, na čem lahko gradimo. Zmanjkalo nas je v odločilnih trenutkih, zaradi različnih okoliščin. Treba je biti kritičen, a tudi realen in vztrajati naprej po zastavljeni poti. Pogodbe, ki so bile sklenjene, so večinoma dolgoročne. V prihodnje je predvideno, da bi glavno kadrovanje opravili pozimi. Želimo si, da bi postavili ustrezne temelje in bi dopolnjevanja potem bilo čim manj. Tokrat to ni bilo mogoče. Se pa je treba zavedati, da gre za živ organizem. Tudi če imaš vse sestavljeno, se lahko zgodijo poškodbe, poleti je vedno možnost kakšnega prestopa, ki ga kdaj ne moreš preprečiti. S tem se je treba soočati.”

O oceni evropskega poletja:
“Ne bomo se slepili. Za Maribor je neuspeh, ko si tako blizu skupinskemu delu in ne narediš zadnjega koraka. Dejstvo je, da smo si želeli zagotoviti napredovanje in da se je pokazalo, da je bil cilj uresničljiv. Lomilo se je na malenkostih. Cilji so bili realno in visoko zastavljeni, kar je prav. Če nimaš ambicioznosti, je nesmiselno tekmovati v evropskih pokalih. Najlažje bi bilo zdaj vse obrniti na glavo, fantje v tej situaciji potrebujejo podporo, mi jim jo bomo omogočili. Zavedamo se, da se ob takšnih dogodkih ekipa najhitreje nauči in pride do pravih spoznanj.”

FOTO: Guliverimages

O pomanjkanju odločnosti na tekmi v Romuniji:

“Cluj je bil ranljiv, zmanjkalo nam je, da bi kdo potegnil moštvo za seboj v prelomnih trenutkih. Ni bilo pritiska, ki se ga ni bilo mogoče otresti. Imeli smo možnost, morali bi biti konkretnejši na igrišču, vendar smo hkrati tudi plačali davek mladosti. Izkušeni so bili, žal, izven kadra zaradi poškodb.”

O novem trenerju Damirju Krznarju:
“Prejšnjemu trenerju smo namenili podporo do konca. Zadev, ki so se zgodile, ne moremo več spremeniti. Gledati moramo naprej, lahko jih spreminjamo le z razmišljanjem o prihodnosti. Ostajam pri stališču, da smo na dobri poti, potrebujemo pa tudi določeno mero potrpežljivosti. Dobili smo najboljšega trenerja, ki je bil na voljo v tukajšnji širši regiji. Strokovnjaka, ki je deloven, realen, prav tako pa tudi samokritičen. Nima pa Damir Krznar čarobne palčke. Verjamem, da bo njegovo delo obrodilo sadove. Da zadeve, ki jih ne počneš dobro na igrišču, popraviš, potrebuješ tudi nekaj časa. Včasih gre hitreje, kdaj traja dlje. Na koncu je igrišče tisto, ki pokaže, kaj počneš. Verjamem, da bo v našem primeru prineslo nove uspehe.”

O najnovejši okrepitvi Marku Toliću:
“Nismo dovolj učinkoviti, zato dodajamo še nekaj novih rešitev v napadu. Pripeljali smo Tolića, imamo še kakšno željo. Nekatere zadeve so še odprte, toda moram poudariti, da v to ekipo verjamem in vidim veliko več potenciala. Še vedno trdim, da kakovost ni vprašljiva. Treba je vztrajati in delati. Trenutno stanje pa ne kaže prave moči te ekipe.”

Komentari

Vaš komentar