Razjarjeni Katalonci zahtevajo pojasnila slovenskega sodnika

Evropa 5. Okt 20227:46 3 komentarji
Foto: Guliverimages

Sinočnji obračun Interja in Barcelone (1:0) v 3. krogu skupinskega dela Lige prvakov bo imel očitno dolgo brado. V taboru Kataloncev so prepričani, da je tehtnico na stran Italijanov nagnil slovenski sodnik Slavko Vinčić. Najbolj glasen je bil v svojih kritikah trener modro-rdečih Xavi Hernandez.

Nogometaši Barcelone so se v “skupini smrti” letošnje sezone Lige prvakov znašli v težavah. Po pričakovani zmagi proti Viktoriji iz Plzna so Katalonci na obračunih z Bayernom in Interjem ostali brez točk ter tako močno ogrozili svoje možnosti za napredovanje v izločilne boje najelitnejšega klubskega nogometnega tekmovanja na svetu.

A v taboru Barcelone so prepričani, da za včerajšnji poraz niso krivi sami. Odgovornost za točkovno ničlo so prevalili na slovenskega sodnika Slavka Vinčića, najprej zaradi razveljavljenega gola Ansuja Fatija v 67. minuti, potem pa še zaradi nedosojene enajstmetrovke v sodniškem dodatku tekme, ko naj bi z roko v svojem kazenskem prostoru igral Denzel Dumfries.

Tudi sodniki bi se morali zagovarjati

“Enostavno sem besen. To pa zato, ker se nam je zgodila krivica. Tega ne morem skrivati. Sodnik bi moral priti sem in se zagovarjati, tako pa je spakiral svoje stvari in odšel domov. Po mojem mnenju bi morali tudi sodniki po tekmi pojasniti svoje odločitve, tako kot jih moramo trenerji,” svoje jeze nad sojenjem Vinčića ni skrival trener Barcelone Xavi Hernandez.

Odločitev veliko prahu dviga tudi v medijih. Katalonski so tako ali tako na nogah in pišejo o sramoti brez primere. A tudi Britanci so enotni v mnenju, da bi Barcelona enostavno morala v sodniškem dodatku tekme dobiti na voljo enajstmetrovko. V tem so se v studiu kanala CBS strinjali nekdanji nogometaši Micah Richards, Thierry Henry in Jamie Carragher.

Slednji je zadevo zelo jasno pokomentiral: “To je igranje z roko. Lahko razumemo sodnika, da tega ne vidi v živo, ker morda ni najbolje postavljen ali mu kdo zakriva pogled. Ampak zato imamo VAR in danes ni opravil svojega dela.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje