Razočarani trener Maribora po izpadu igralcem očital moškost

Evropa 26. Avg 202210:431 komentar
Delite:
Damir Krznar. FOTO: Guliverimages.

"Bolj kot izpad me boli način, kako smo izgubili. Manjkalo je moškosti, poguma," po porazu z 0:1 v gosteh pri CFR Cluju pravi Damir Krznar, trener Maribora, ki je kot zadnji od slovenskih klubov včeraj zaključil evropsko pot.

Maribor je po 0:0 v Ljudskem vrtu včeraj v Cluju lovil zmago in evropsko jesen, ki bi močno popravila vtis z začetka sezone in tudi dodobra napolnila klubske blagajne. Vijoličastim bi v primeru uvrstitve v skupinski del konferenčne lige v blagajno kapnili trije milijoni evrov. Toda žal se ni izšlo. Vse do zadnje minute rednega dela igre je kljub slabi igri kazalo, da se morda bo, potem pa je sledil evrogol Lovra Cveka in kruto slovo.

“Dvoboj, ki je trajal 180 minut, je odločila prav 180. minuta. Odločila je ena situacija, lahko rečemo poteza iz obupa, ki je postala evrogol,” je po tekmi nejevoljno ugotavljal Damir Krznar.

“Težko je po takšni tekmi strniti misli. Bolj kot poraz je boleč način, kako smo izgubili. Kar mi ostaja v ospredju pri razmišljanju, je, da si nismo zaslužili napredovanja, ker nismo bili bolj pogumni na igrišču. Nismo bili moški v tisti meri, kot bi morali,” je na svoje igralce s prstom pokazal Maribora.

Po treh tekmah je pri učinku poraza in dveh remijev. FOTO: Guliverimages.

Zagotavlja, da niso čakali na podaljške

“Obrambno je še delovalo dobro, a ne moreš prepustiti nasprotniku toliko pobude. Še posebej tokrat, ker je ostal vtis, da je bilo mogoče storiti več v napadu, če bi bili bolj odločni, pogumni in z več samozavesti. Ko smo prebili prvo linijo, smo zlahka prihajali v cono zaključkov. To bi morali početi večkrat. Toda nismo imeli razpoloženega igralca, ki bo rekel, jaz sem ta, daj mi žogo, zadržal jo bom in ustvaril priložnost. Manjkalo je moškosti, poguma,” je ponovil 50-letni Hrvat, ki trdi, da njegova ekipa ni ciljala na podaljške.

“Morda je navzven tako delovalo, vendar zagotavljam, da nismo čakali na podaljške. Še v 80. minuti sem poudaril, da gremo bolj odločno in po gol. Da si moramo upati in prevzeti odgovornost. Lažje bi bilo sprejeti, če bi junaško padli z 0:3 kot pa tako,” je bil razočaran.

Meč je nad glavo

Najprej je proti Cljuju remiziral z 0:0, potem je do točke prišel na svojem prvenstvenem debiju proti Celju (2:2) in zdaj doživel še prvi poraz. Je čas za prvo zmago? Mariborčane v nedeljo čaka velik prvenstveni izziv. Gostovanje pri Muri v Fazaneriji.

Veliko razočaranje za Maribor v Romuniji. FOTO: Guliverimages

“Meč je nad glavo. Dvoboj z Muro je na sporedu že v nedeljo, utrujeni smo, a ni samo Mura naš problem. Prvenstvo je dolgo, a v prvenstvu že zamujamo in ne smemo si več dovoliti spodrsljaja. Kdor tega ne more dojeti in ne more prevzeti odgovornosti ter s tem povezanega tveganja, se bojim, da ne bo mogel nadaljevati zgodbe z nami. Imamo dober kader, s katerim pa bo treba delati,” je zaključil trener Maribora, ki je v eni največjih rezultatskih kriz v zgodovini kluba.

Maribor na novo zmago čaka že devet tekem

Verjeli ali ne, ampak vijoličasti na novo zmago čakajo že devet tekem. Nazadnje so zmagali več kot mesec dni nazaj, 23. julija, ko so v prvenstvu doma s 3:2 pod vodstvom prejšnjega trenerja Radovana Karanovića odpravili Gorico.

Komentari

Vaš komentar