Superliga postaja polomija: klubi bežijo pod okrilje Uefe

Evropa 3. Feb 202413:46 1 komentar
Aleksander Čeferin. Foto: Profimedia

Potem ko je včeraj v odmevnem intervjuju predsednik Barcelone Joan Laporta napovedal skorajšnji začetek novoustanovljene superlige so kot po tekočem traku oglašajo klubi, ki prvega moža Kataloncev postavljajo na laž.

“Superliga bi se lahko začela že z naslednjo sezono. Če ne, pa s sezono 2025/26. Barcelona, Real Madrid, Inter Milan, AC Milan, Roma, Napoli, Porto, Sporting Lizbona, Benfica, Ajax, Feyenoord, PSV Eindhoven, Marseille, Club Brugge in Anderlecht so klubi, ki bi se že zdaj pridružili superligi,” je bil v včerajšnjem pogovoru za radijsko postajo RAC1 zelo neposreden predsednik Barcelone Joan Laporta.

A vse kaže na to, da je bil prvi mož katalonskega ponosa malce prehiter z jezikom. Nekaterim klubom, ki jih je javno označil kot podpornike superlige, ta oznaka namreč ni niti malo všeč. Tako sta Laporto nemudoma na laž postavila nizozemska Ajax in Feyenoord, zdaj pa se je prek svojih uradnih kanalov oglasila tudi italijanska Roma.

“Takoj po razsodbi Evropskega sodišča je AS Roma sporočila, da ne podpira nobene zamisli o nastanku tako imenovane ‘superlige’. Nikoli nismo spremenili stališča oziroma položaja v tej debati, prav tako se nikoli z nikomer nismo dogovarjali o kakšni možnosti, da bi prišlo do sprememb v tem pogledu. Roma bo še naprej gojila sodelovanje z ECA, UEFA in FIFA,” so zapisali sinovi volkulje.

Za zdaj pri Superligi, ki je sicer lani decembra na sodišču EU dobila pomembno bitko in s tem odločitev, da morebitna nova tekmovanja ne potrebujejo nikakršne zelene luči Uefe, vztrajata samo Real in Barcelona, največji podpornik španskih velikanov naj bi bil le še italijanski Napoli.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje