Trener Domžal svojim igralcem ne zameri ničesar

Evropa 11. Avg 20219:39
Domžale - Rosenborg
Domžalčani ( v rumenem) so morali tudi v drugo priznati premoč Rosenborgu.

Po Mariboru so z nastopi v Evropi zaključili tudi nogometaši Domžal, od katerih je bil v tretjem krogu kvalifikacij konferenčne lige boljši Rosenborg. Skandinavci so v Stožicah slavili z 2:1, v naslednji krog tekmovanja pa napredovali s skupnim izidom kar 8:2.

Potem ko je minuli teden zmagal s kar 6:1, se je Rosenborg tudi v drugo izkazal za previsoko oviro za domžalsko zasedbo. Ta je tokrat sicer pustila precej boljši vtis kot na prvi tekmi v Trondheimu, a kljub temu morala v Stožicah še drugič priznati premoč.

Gostitelji so z borbeno in igrivo predstavo presenetili v prvem delu in ga z golom Mateja Podlogarja dobili z 1:0, v drugem pa popustili, kar so Norvežani hitro kaznovali in dvakrat zatresli mrežo Ajdina Mulalića za končnih 2:1.

“Po izkušnjah in kvaliteti ima Rosenborg boljši kader od nas, za nameček so na začetku drugega polčasa opravili še tri menjave in osvežili ekipo. Morda so tudi bolj stopili na plin. Naša ekipa je bila že od samega začetka mlajša in manj izkušena, zato je normalno, da se je to v drugem delu to poznalo,“ je po tekmi padec v drugem polčasu obrazložil Dejan Djuranović.

Drugi gol porušil pozitiven vtis

Trener Domžal je uresničil napovedi, ki jih je podal pred tekmo in premešal začetno postavo. Priložnost je ponudil tudi mlajšim in manj izkušenim igralcem, ekipo pa dobro pripravil na nevarne prodore Norvežanov po bokih.

“Tekma in nasprotnik sta bila taka, da igralcem ni bilo lahko. A vanjo so se podali pogumno. Lahko razpravljamo o sami kvaliteti oziroma kvalitetni izvedbi v nekaterih situacijah, a odigrali so korektno v obeh fazah. Drugi gol je morda porušil pozitiven vtis, a sem vseeno zadovoljen,“ je zatrdil Djuranović.

Po treh letih znova odigrali tri kroge

Ta je že na tiskovni konferenci pred tekmo povedal, da so z uvrstitvijo v tretji krog izpolnili cilj, ki so si ga zadali pred pričetkom sezone, pa čeprav je bil poraz na Norveškem najvišji evropski v zgodovini kluba.

“Ko potegnemo črto za letošnjo evropsko sezono, smo lahko zadovoljni, da smo po treh letih znova odigrali tri kroge. V zadnjem smo naleteli na po rangu, moči in kvaliteti boljšega nasprotnika. Potem ko smo po prvi tekmi visoko izgubili, smo na drugi odigrali po naših najboljših močeh. Žal mi je le, da v drugo nismo ostali neporaženi, kar bi bila lepa nagrada za naše igralce. Mislim, da je bil to najboljša priložnost, da vidijo razliko med našim nogometom in ekipo, kot je Rosenborg. A ne morem jim ničesar zameriti. Evropa je zaključena in gremo naprej na domača tekmovanja.“

Dobra šola za celotno moštvo

Da je bil najboljši norveški klub dobra šola, je izpostavil tudi napadalec Domžal Matej Podlogar, ki se je razveselil svojega prvega zadetka v sezoni. Tridesetletnik ni bil uspešen le v napadu, temveč se je z dobrim zapiranjem prostora izkazal tudi v obrambnih nalogah.

Domžale - Rosenborg
Rosenborg je bil od Domžal na obeh tekmah boljši s skupnim izidom 8:2.

“Naloga napadalca je tudi, da več teče in zapira. Morda je bilo tega tokrat še nekoliko več, saj smo bili manj pri žogi. A to je sestavni del nogometa,“ je poudaril Matej Podlogar in dodal, da sta bili tekmi proti tako renomeranem nasprotniku, kot je Rosenborg zelo dobra šola za celotno moštvo.

“Za Rosenborg vsi vemo, kakšna ekipa je. Če bi imeli več sreče z žrebom, bi lahko bilo tudi drugače. A dokazali smo, da lahko igramo z njimi in tudi mlajši igralci so dokazali, da so dobri in da grem kot klub v pravo smer. Vidi se, da so boljši od nas. Je pa lepo, da igraš takšne tekme in vidiš, na kakšni ravni si. Celo leto trdo treniramo, da nato igramo takšne obračune. Bilo nam je lepo, a zdaj je pred nami še 34 prvenstvenih tekem, prek katerih bomo skušali doseči, da tudi v naslednji sezoni predstavljamo barve Slovenije v evropskih tekmovanjih,“ je zaključil napadalec.

Komentari

Vaš komentar