Trener Leicestra ne ve, kje nadaljuje sezono

Evropa 10. Dec 20217:42 > 7:44
Ashley Western/COLORSPORT
Ashley Western/COLORSPORT

Nogometaši Leicester Cityja so po včerajšnjem porazu proti Napoliju (2:3) zakockali svoje možnosti za uvrstitev v izločilne boje Lige Evropa. V skupini C sta pred lisicami končala moskovski Spartak in Napoli, angleški prvak iz sezone 2015/2016 se tako seli v Konferenčno ligo. To pa je tekmovanje, ki ga trener ekipe pravzaprav niti ne pozna.

“Povsem sem bil osredotočen na to, da končamo vsaj na drugem mestu v skupini in nadaljujemo svojo pot v Ligi Evropa. Če sem povsem iskren in z vsem spoštovanjem do tekmovanja, niti ne vem, kakšno je. A prepričan sem, da bom to kmalu izvedel,” je takoj po izpadu iz Lige Evropa razmišljal Brendan Rodgers.

Severni Irec bo seveda kmalu spoznal, da Konferenčna liga ni eksotično tekmovanje, če ne drugega, se bo lahko o tem pozanimal pri Antoniju Conteju, ki je na svoji koži spoznal trdoživost evropskih nogometnih “malčkov” z velikim srcem.

V tekmovanje, ki je resda statusno in finančno bolj privlačno za manjše klube, se sicer v nogometni pomladi seli kar nekaj eminentnih nogometnih ekip širom Evrope, kot tretjeuvrščeni v skupinskem delu Lige Evropa tako v tretji rang evropskega klubskega nogometa prihajajo: Sparta Praga, PSV, Leicester, Fenerbahče, Marseille, Midtylland, Celtic in dunajski Rapid.

Komentari

Vaš komentar