Maradona si besno želi selektorskega stolčka

FIFA Svetovno Prvenstvo 15. Nov 201715:20 > 15:24
Richard Heathcote/Getty Images

Legenda argentinskega in svetovnega nogometa Diego Maradona je zaradi poraza argentinske reprezentance na prijateljski tekmi proti Nigeriji besen do te mere, da si spet želi na vroči selektorski stolček reprezentance.

Getty Images

Argentina se je na čelu z Lionelom Messijem in pod vodstvom Jorgeja Sampaolija skozi kvalifikacije na SP prebila šele v zadnjem krogu.

“Besen sem, ker gre tudi za naš ugled v svetu, ampak mladih igralcev ne smemo kriviti. ŽELIM SE VRNITI!!!” je zapisal Diego Maradona na svojem Instagramu.

Maradona je svojo izjavo še podkrepil, saj je ob sporočilo prilepil lestvico vseh argentinskih selektorjev od leta 1978, ko je Argentina osvojila svetovni naslov. In seveda, le kdo je na prvem mestu te lestvice? Maradona, ki je reprezentanco vodil med letoma 2008 in 2010, in je v tem času osvojil 75 odstotkov tekem.

“Kdo je zmagal največkrat?? … Skupaj potegnimo zaključek,” je sklenil nekdanji nogometni zvezdnik, ki je zdaj trener neke drugoligaške ekipe v Združenih arabskih emiratih.

Argentina, ki je igrala brez prvega zvezdnika Lionela Messija, ta jo je lastnoročno popeljal na mundial, je vodila z 2:0, vendar pa je nato v ruskem Krasnodarju v drugem polčasu izgubila proti Nigeriji, ki je dosegla štiri gole.